Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Audycja o Broni
18-10-2010, 21:48
Audycja o Broni
Rozwijając temat o broni:
Biorąc pod uwagę denny stan wojska polskiego, to na dzień dzisiejszy, najsensowniej byłoby rozdać broń zalegającą w magazynach cywilom i bronić się w ramach idei: „Nam twierdzą będzie każdy próg”.
Afganistan obronił się przy wielkim wsparciu tajnych służb USA, a Polska miałby i szanse sama. Generalnie Polacy biją się o każdą piędź ziemi, w przeciwieństwie do np. Czechów, którzy oddali świetnie ufortyfikowane pozycje bez jednego wystrzału.

Komentarz do Rosji:
Wyobrażam sobie taką sytuację jak te pare lat temu mówi jeden Gruzin, do drugiego Gruzina: „No co ty, a czemu niby Rosja miałaby nas atakować? Ty to masz pomysły…”

Komentarz do obrony kraju metodą partyzancką:
Wyobraźmy sobie, że w 1939 roku 300/1000 obywateli RP ma broń.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
19-10-2010, 16:19
RE: Audycja o Broni
Z tego co się orientuje Polska nie jest obecnie realnie zagrożona pod względem ataków "gruntowych" w celu przejęcia ziem. Jeśli już mielibyśmy się bronić to przed zwykłymi zagrożeniami typu bandyctwo, huliganka itp.

Ja to osobiście jestem za tym, aby broń była łatwiej dostępna, lecz nie tak łatwo jak w niektórych stanach USA. Czyli - pozwolenie uzyskać powinno się łatwiej, a może nie łatwiej tylko musiało to by być bardziej realne. Jednak niekaralność, szereg różnych testów (fizycznych jak i psychicznych) to jedne z warunków jakie musiałyby być przestrzegane.
Zaznaczam, że moje zdanie na ten temat jest dość świeże i chwiejne.
20-10-2010, 16:53 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-10-2010 16:55 przez CiągBolunga.)
RE: Audycja o Broni
Jak w niektórych stanach w USA ? Z tego co wiem to najgorsza sytuacja jest w stanach gdzie jest kiepski dostęp do broni (mowa o kiepskim , legalnym dostępie do broni). Ja uważam, że powinno się zaostrzyć kary za zabójstwo itp. i dać łatwy dostęp do broni. Do tego można dodać pozwolenie na bezkarne strzelanie (bezkarne nawet jeżeli przy tym kogoś takiego zabijemy) do ludzi którzy wtargną do twego ogrodu(podwórka przed domem - jak kto woli)/domu/mieszkania bez pozwolenia.

Tylko krowa nie zmienia poglądów ! Nie bądź krową - daj się przekonać.

http://wolnekonopie.pl-> wejdź i zobacz jaka naprawdę jest Mary Jane
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości