|
Dzień Guy'a Fawkes'a
|
|
17-10-2010, 20:17
|
|||
|
|||
|
Dzień Guy'a Fawkes'a
Chciałbym zamieścić krótki opis akcji, którą współorganizowałem rok temu. Ideą jest nawiązanie do motywów z filmu "V jak Vendetta" - zebranie się 5 listopada w czarnych strojach i białych maskach w celu obalenia rządu. Być może egzotyczne, ale również widowiskowe. Maski mieliśmy z papieru z przywiązanymi gumkami, były ostre ulotki ze skrajnym przesłaniem, które można teraz uzupełnić o jakieś bieżące wydarzenia polityczne. Nie byłem na miejscu, ale podobno wyszło wcale ciekawie. Były też nielegalne fajerwerki, chociaż nikt ich nie zauważył, bo za małe i za daleko. Może byłaby to jakaś alternatywa wobec trzeciego z kolei protestu o VAT.
|
|||
|
17-10-2010, 21:45
|
|||
|
|||
|
RE: Dzień Guy'a Fawkes'a
Nie jestem pewien czy faktycznie chcemy zniżać się do poziomu palących opony górników ale co kto lubi - ja się na pewno nie wybiorę - walczę z podniesioną przyłbicą i w pełnym słońcu takie akcje to nie w moim stylu
|
|||
|
17-10-2010, 23:07
|
|||
|
|||
|
A co my 4 chan jesteśmy? ;>
|
|||
|
18-10-2010, 07:34
|
|||
|
|||
|
Ja bym wolał wysłać wyroki śmierci kilku politykom z ramienia Armii Krajowej wydane.
|
|||
|
19-10-2010, 21:57
|
|||
|
|||
|
@ Marius
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1348,title,N...omosc.html to ty byłeś!? ![]() @Dobrze Urodzony fajna inicjatywa. sam kiedy oglądałem film przez moment poczułem tą rewolucyjną dumę, psiakrew. tylko kto to w ogóle zrozumie? ("kto tam stoi? jakie Geje?") wydaje mi się, że realia nasze są jednak trochę odmienne niż w Anglii. nie ma żadnego dnia palenia kukieł. |
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości