|
Protest przeciwko podwyżce podatku VAT v.2!
|
|
26-09-2010, 21:29
|
|||
|
|||
|
Protest przeciwko podwyżce podatku VAT v.2!
Radio internetowe KonteStacja oraz Stowarzyszenie KoLiber zapraszają już drugi raz na protest przeciwko wyższym podatkom. Nie zgadzamy się na pomysły rządu, nie chcemy VATu na książki i kursy językowe, nie podoba nam się VAT 23% (a docelowo 25%).
Widzimy się13 października (środa) na proteście przy wyjściu z Metro Centrum o godzinie 18 w Warszawie.Cześć! PS. Zabierz znajomych! http://www.facebook.com/event.php?eid=150177575020815 |
|||
|
26-09-2010, 21:49
|
|||
|
|||
| RE: Protest przeciwko podwyżce podatku VAT v.2! | |||
|
29-09-2010, 23:23
|
|||
|
|||
|
RE: Protest przeciwko podwyżce podatku VAT v.2!
A ja tak sobie pomyślałem - skoro mamy plan: ,,Kto nie przeciw nam, ten z nami'' - to może zaprośmy na pikiety młodzieżówki opozycji parlamentarnej. Oczywiście, nie należy dopuszczać ich do mikrofonów, ale może chętnie zrobią ,,tłum'' w imię nielubienia rządzących.
Co wy na to? |
|||
|
30-09-2010, 07:59
|
|||
|
|||
|
Pamiętasz "dryf" ze "sposobu na Alcybiadesa"? "Nie należy ich dopuszczać do mikrofonów" - to już postulat-abstrakcja.
![]() Ale - włączanie innych stowarzyszeń - jasne! Polecam też... fankluby piłkarskie. Zdarzają się podgrupy zafascynowane UPRem.
La force sans la liberte et la justice n'est, que violence et tyrannie. La justice et la liberte sans la force ne sont, que verbiage et enfantillage. Siła bez Wolności i sprawiedliwości jest tylko przemocą i tyranią. Sprawiedliwość i Wolność bez siły jest gadulstwem i dzieciństwem. Józef K. Piłsudski |
|||
|
30-09-2010, 08:11
|
|||
|
|||
|
Nie no oczywiście, KoLiber, UPR, WiP - od razu załóżmy zmasowaną młodzieżówkę robiącą statystyki "głów" do liczenia na pikietach i pomagajmy lansować się tym 'okrutnym' politykom. Lol.
Zgodne z filozofią niektórych - głupich polityków trzeba zastąpić 'mądrymi', najszejszymi! Tymi, którzy na pikietkach krzyczą głośniej od ichnich. |
|||
|
30-09-2010, 09:45
|
|||
|
|||
|
Popieraj idee, nie ludzi - jak mówią Amerykanie i dobrze mówią. Jeśli w jakiejś idei zgadzamy się z np. lewicą, to czemu nie robić w jej imię wspólnej akcji? Przy czym oczywiście nie można pozwolić się wchłonąć - dlatego postulat niedopuszczania do organizatorów.
Akurat przy pikietach na nikim nie robi wrażenia to, że mądrze gadamy, tylko ilu nas jest. Gorzka prawda, ale prawda. |
|||
|
30-09-2010, 19:42
|
|||
|
|||
|
Jak planujecie tą pikiete ? Zbieramy się pod metrem i drzemy się ? Czy może jeszcze jakiś przemarsz ?
|
|||
|
02-10-2010, 19:26
|
|||
|
|||
|
bez sensu, w środę prawie nikt z poza warszawy nie będzie na pikiecie ;(
|
|||
|
03-10-2010, 15:01
|
|||
|
|||
|
Pewnie, że nie bo w innych miastach też jest.
|
|||
|
03-10-2010, 15:38
|
|||
|
|||
|
w mniejszych miastach nie ma
|
|||
|
03-10-2010, 16:24
|
|||
|
|||
|
Jak się ludzie w mniejszych miastach skrzykną i zorganizują to też będą mieli
|
|||
|
06-10-2010, 17:31
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-10-2010 21:53 przez EstEst.)
|
|||
|
|||
|
Jeden ze słuchaczy mojej audycji przysłał mi parę obrazków na licencji RCC, więc wrzucam - może się przydadzą na plakaty/transparenty.
Coby nie zaśmiecać forum - pod linkami: http://img709.imageshack.us/img709/7961/vat1.jpg http://img176.imageshack.us/img176/2995/swiatbezvat.jpg http://img411.imageshack.us/img411/4305/vat22.jpg http://img842.imageshack.us/img842/2466/vat33.jpg http://img842.imageshack.us/img842/9215/vat44.jpg |
|||
|
08-10-2010, 08:24
|
|||
|
|||
|
Kapitalne te plakaty
ale jakbyście się zastanawiali który drukować to ja wam mówię: bierzcie ten z czekoladą!
|
|||
|
09-10-2010, 16:59
|
|||
|
|||
|
U nas padł pomysł, żeby uformować z ludzi napis VAT 0 % i zrobić zdjęcie z ratusza. Nie wiem czy w innych miastach jest taka możliwość, ale mi się to bardzo podoba.
Projektowanie Ogrodów |
|||
|
13-10-2010, 23:55
|
|||
|
|||
|
Kolejna sugestia z Krakowa, przydatna w protestach jesienno-zimowych:
Pochodnie. Prosta sprawa, na oko. Wyobrażacie sobie protest w zimowy wieczór, przy blasku pochodni. Jak dla mnie - to może naprawdę wypaśnie wyglądać. Napaliłem się na to ![]() I teraz kwestie techniczne: ktoś ma jakieś doświadczenia z tym? Jakiś pomysł, jak najlepiej technicznie to zrobić, żeby nie podpalić siebie i sąsiadów, a żeby paliło się w miarę długo (i najlepiej - nie śmierdziało)? |
|||
|
14-10-2010, 00:49
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-10-2010 19:38 przez Claude mOnet.)
|
|||
|
|||
(13-10-2010 23:55)EstEst napisał(a): Kolejna sugestia z Krakowa, przydatna w protestach jesienno-zimowych: Proponuję pochodnie elektryczne, LEDowe... Z tego co się orientuje w miejscach publicznych chodzenie z rozpalonymi pochodniami podlega pod jakiś tam paragraf, czyli policja będzie miała powód do rozgonienia "tłumu". Kiedyś wiele razy brałem udział w demach, w których zapalaliśmy masowo świeczki i znicze pod różnymi ambasadami/konsulatami (najczęściej Amnesty Int. to organizowało) - nie było z reguły kłopotu, ale z pochodniami raczej by nie przeszło i w takim wypadku byśmy pewnie pałami przez plecy dostali .
Pozdrawiam, Claude mOnet Słuchaj audycji Teoria Chaosu w radiu KonteStacja w każdy piątek po 24! |
|||
|
15-10-2010, 15:46
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-10-2010 15:48 przez magz.)
|
|||
|
|||
|
Fajnie było, choć sporo rzeczy można by zrobić lepiej. Rozpisałam się o tym pod audycją J. Fijora, nie chce mi się powtarzać, ale ogólnie - najważniejsze wydaje mi się zwrócenie uwagi ludzi na to, że są okradani. Tymczasem pikieta (warszawska) przybrała kształt raczej zamknięty: skupiony tłumek ludzi, tyłem do przechodniów, przez który mało komu chciałoby się przeciskać, żeby dowiedzieć się, o co chodzi (z zewnątrz nic nie było słychać). Fajnie byłoby pomyśleć, jak tego uniknąć następnym razem...
...właśnie. Kiedy następny raz? |
|||
|
17-10-2010, 14:43
|
|||
|
|||
|
No mi się wydaje, ze w tym roku spokojnie conajmniej jeszcze jeden protest by się "zmieścił". Tylko trzeba by wybrać jakąś datę, nawet niepoprawną politycznie - np: 11.11, 13.12.
|
|||
|
30-10-2010, 10:44
|
|||
|
|||
|
Towarzyszu siekacz! Nie idź tą drogą! Robienie pikiet w dniach, gdy media są zajęte czym innym jest absolutnie bez sensu!
|
|||
|
03-11-2010, 12:09
|
|||
|
|||
|
Media zawsze są zajęte czym innym.
|
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości