Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prohomofobia.pl
21-09-2010, 19:13
Prohomofobia.pl
Widzę, że ten dział służy do dzielenia się różnymi akcjami/serwisami/itd. Zatem...

http://www.prohomofobia.pl

Cytat:Serwis informacyjny prohomofobia.pl tworzą niezależni dziennikarze obywatelscy, którzy postawili sobie za cel upowszechnienie w jednym miejscu materiałów ilustrujących zalew homoseksualnej propagandy, naukowych danych wyjaśniających zjawisko homoseksualizmu i męskiej tożsamości oraz publicystyki objaśniającej związki seksualności z trendami politycznymi. Jesteśmy przeciwni ślepej „tolerancji” bliższej w znaczeniu słowu „przywilej”. Afirmujemy wyjątkowość rodziny – pierwszej i podstawowej jednostki w społeczeństwie, której zrównanie ze związkami jednopłciowymi grozi unicestwieniem.

Wolni od presji poprawności politycznej, korzystając z najbardziej niezależnego medium – internetu, będziemy prezentowali realistyczny punkt widzenia. Realizm skłania do takiej refleksji nad człowiekiem, która nie wyklucza jego prawdziwego potencjału i życiowego celu, sprzecznych z ideologią gejowską.

Nie nawołujemy do nietolerancji dla osób o orientacji innej niż heteroseksualna. Uważamy, że każdy człowiek ma prawo do szczęścia i wolności w granicach, które nie zasłaniają wzorców dojrzałej więzi między mężczyzną a kobietą oraz nie niszczą prawdziwej miłości.

Sprzeciwiamy się lobby homoseksualnemu, które dąży do wywalczenia rozmaitych przywilejów mających na celu zrównanie związków „homo” z „hetero”. Społeczeństwo, któremu szczęście mężczyzn i kobiet nie jest obojętne, nie może pozostać bierne wobec agresji środowisk LGBT oraz posługujących się nimi grup władzy.

Nasze credo:
„Tolerować nie znaczy zapomnieć, że to, co tolerujemy, na nic więcej nie zasługuje.” Nicolás Gómez Dávila

La force sans la liberte et la justice n'est, que violence et tyrannie.
La justice et la liberte sans la force ne sont, que verbiage et enfantillage.

Siła bez Wolności i sprawiedliwości jest tylko przemocą i tyranią.
Sprawiedliwość i Wolność bez siły jest gadulstwem i dzieciństwem.
Józef K. Piłsudski
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
21-09-2010, 21:07
RE: Prohomofobia.pl
Powiedzieć mogę, iż mi jako zadeklarowanemu homofobowi nie sprzeciwiającemu się samej orientacji (każdy ma wolną wolę), a sprzeciwiającemu się działaniu i lobby gejowskiemu i lesbijskiemu strona się spodobała. Jest przynajmniej dość konkretne podejście do tematu. Więcej się wypowiem, jak więcej przeczytam gdyż na razie przeczytałem 3 artykuły z różnych działów.
21-09-2010, 23:10
Twórcy tego portalu/strony na samym starcie popełnili moim zdaniem duży błąd. Mianowicie jako przeciwnicy używają nowomowy narzuconej przez piewców idei którą krytykują. Na tym poziomie "walki" przegrali zatem z kretesem mimo, iż nie są tego nawet świadomi.

Chodzi mi oczywiście o słowa "prohomofobia" i "homofobia". Fobia to choroba nerwicowa z określonymi objawami psychosomatycznymi.

Przykładowo nie zgadzam się aby pary homoseksualne mogły adoptować dzieci. Według niektórych jestem homofobem. Czy w wyniku tego pocę się nadmiernie, zaczynam się jąkać, dostaję drgawek, dostaję nieuzasadnionego ataku agresji lub panicznego lęku? Odpowiedź oczywiście brzmi "nie". Ten kto stworzył te pojęcie wiedział co robi, co nie zmienia oczywiście faktu, że jest ono absurdalne. Dlatego stosowanie tego słownictwa, zwłaszcza przez same podmioty nim określane, jest niestety w pewnym sensie jego sankcjonowaniem.

Dlaczego to słowo jest takie groźne? Sugeruje ono, że wszyscy, których uda się nim nazwać powinni się leczyć. Dlatego też z góry niweluje konieczność jakiegokolwiek dialogu czy dyskusji z nimi. Co po obserwacji niektórych medialnych homozwolenników i narzucanych wręcz przez nich żądań, zdaje się być prawdziwe .

Ponadto prohomofobia brzmi jak jakaś zachęta do zapadania w chorobę. Nie wiem jak inaczej to ocenić. Nie mówiąc już o tym, że zgadzają się z tym, że oni sami są chorzy. W ten sposób sami siebie przekreślają.

Mam wrażenie, że twórcy strony nie bardzo przemyśleli z czym chcą walczyć i w jaki sposób. Przyznaję, że na przejrzenie serwisu nie poświęciłem nawet minuty, tak mnie ta nazwa odstraszyła. Oj głupiejemy jako społeczeństwo, głupiejemy. Co w ogóle o tym sądzicie, może ja po prostu przesadzam?
27-09-2010, 14:46
Nazwa jest ironiczna, wyjaśnienie takiej właśnie nazwy było na stronie. Ale faktycznie - teraz wyleciało - napiszę by to poprawiono.

A czemu taka nazwa? Ot, wszyscy homoseksualiści na wszystkich, którzy się z nimi nie zgadzają choć odrobinkę wrzeszczą "homofob!" "To my taką "homofobię" popieramy" - coś w ten deseń było, choć notka znacznie lepsza. Jak zostanie odkopana i przywrócona na stronę - napiszę tu o tym.

No i - bardzo źle, że się zniechęcasz od razu. To bardzo merytoryczna strona.

Józef K. Piłsudski
30-09-2010, 18:16
Ciekawie by bylo, gdyby na tej stronie publikowali jacys LGBTowcy spoza mianstreamu.
04-10-2010, 20:08
I tak jest. Jednym z redaktorów został "nawrócony" homoseksualista.

Józef K. Piłsudski
04-10-2010, 20:18
Jabol ty homofobiczny faszysto... ;>
07-10-2010, 19:50
Ja? Co mnie obchodzi co kto robi prywatnie. Reklamuję serwis, gdyż walczy z przyznawaniem przywilei! Wink

Józef K. Piłsudski
08-10-2010, 00:41
Ironia ziąąą. I bardzo dobrze, że z tym walczy.
13-12-2010, 13:39
Jakieś 2 tygodnie temu prohomofobia zniknęła z sieci. Ktoś wie, co się stało? To całkiem do rzeczy serwis był...
30-12-2010, 13:27
A chyba GW pozwała ich...
31-12-2010, 15:03
Taaaak. Taką to mamy wolność słowa, przekonań w Polsce. A taki fajny serwis był...
12-01-2011, 07:13
Ano, mogiła. Ale zdążyłem złapać kontakt z naczelnym - będzie z nim audycja.

Józef K. Piłsudski
13-01-2011, 18:40
W cache googla są chyba jeszcze wszystkie teksty. Jakieś źródło odnośnie GWna?
03-02-2011, 16:24
Zapraszam do odsłuchania konserwy - wywiadu z naczelnym. Wink

Kwestia gw też była ruszona.

Józef K. Piłsudski
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości