Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 2 Głosów - 5 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Lublin] zaczynamy we wtorek, 28 września
20-09-2010, 23:17
[Lublin] zaczynamy we wtorek, 28 września
Witam wszystkich :c)

Lubelski KontestKlub rusza już za tydzień - spotykamy się 28 września w centrum miasta - a konkretnie w Shisha House (ul. Hugona Kołłątaja 5, po schodkach w dół) o godzinie 19.30.

W programie:
- Shisha
- Yerba Mate
- trochę eurogier [wezmę 'Factory Manager', 'Pola Naftowe' i 'CashFlow 101' gdyby zebrało się nas tak duże stadko]
- "Jak to się robi" - quasi-dokument o metodach Tymochowicza i 'marketingu' politycznym
- dyskusje i co jeszcze nam wpadnie do głowy [propozycje piszcie na FB]
- last but not least: możliwość poznania się :D

Do zobaczenia!
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
29-09-2010, 08:55
RE: [Lublin] zaczynamy we wtorek, 28 września
I już po Sad...

Wink

Miało nas być 10 osób, pojawiło się 6, ale odmieńcy już się usprawiedliwili i obiecali skruchę/poprawę.
Poznaliśmy się, oglądnęliśmy film, i jak się towarzystwo rozgadało... Z gier nici. Następnym razem filmu nie będzie, gry ciężkie były Wink.
Ustaliliśmy sobie wstępnie co, kiedy i z kim chcielibyśmy robić, padł pomysł na akcję anty-vatowską (będzie w osobnym wątku)... Przedyskutowaliśmy wstępnie sytuację Sebastiana (odebranego rodzicom chłopca spod Lublina) i kilka innych kwestii, a całe spotkanie skończyło się dzisiaj Smile.

Z refleksji indywidualnych napiszę tylko, że baaaardzo oczekuję uaktywnienia się ludzi młodych, jak luckyluke... Na następnym spotkaniu pasowałoby przedyskutować kwestię promocji KS i KK w liceach. Jak na razie poza lucky'm sami 24+ i przedsiębiorcy, w związku z czym zaczyna nam się lekkie odchylenie pesymistyczne wdawać w dyskusje Wink. Pluralizm i energia pożądane! Big Grin

Za jednym zamachem, żeby nie mnożyć postów, ustalenia co do następnego spotkania:
5 października, godzina i miejsce to samo. Jeśli chodzi o powroty - składkową trasę taxą na południe (LSM, Czuby południowe, Węglin) mamy opracowaną. Tematy ustalimy sobie na FB.

Zapraszamy!
29-09-2010, 16:21
Cześć Lublin! Smile

Spotkanie uważam za bardzo udane. Sam miałem wątpliwości jak to w praktyce wyjdzie, a wyszło bardzo pozytywnie. Film, dyskusje i pomysły na przyszłe działanie, wszystko jak trzeba. Dla tych z Lublina którzy jeszcze się wahają komunikat mam prosty: przyjdźcie za tydzień!

(a gospodarzom dziękuję za wyśmienitą Yerba Mate Smile)

do następnego

PS za tydzień biorę ze sobą kolegę rówieśnika
04-10-2010, 13:02
Tak jak zapowiedziano spotykamy się jutro na w ShishaHouse przy Kołłątaja 5. Spotkanie, z racji przewidywania większej ilosci osób będzie skupione wokół giercowania i poznawania się.

Chciałbym też poruszyć temat nowego ruchu Pajackota, bo cały Lublin obklejony jest jego smieciem. Z racji, ze większosć postulatów ma mocno lewicowe, a nawet populistyczne można by było pomyślec nad akcją deprecjacyjną na wesoło. Porozmawiamy o tym jutro.

Nawet jak ktoś nie moze przychodzić o stałej porze to nasz KK w SH bedzie czynny w godzinach 19-24. Myślę, że to lepsza opcja, gdyz kazdy sobie przychodzic sobie będzie kiedy mu sie podoba i kiedy moze, przy tym zastrzegamy, ze nie bedziemy czekać w przypadku omawiania spraw merytorycznych czy też w realizowaniu "programu" spotkania. Troche dowolnosci ale też samodyscypliny jeżeli ktoś chce być "w nurcie".

Zatem 5 października w godzinach 19-24 zapraszam do KontestKlubu w ShishaHouse przy Kołłątaja 5.

PS
Można brać swoje browary czy co kto tam chce do picia czy jedzenia.

(29-09-2010 16:21)luckyluke napisał(a):  Cześć Lublin! Smile

Spotkanie uważam za bardzo udane. Sam miałem wątpliwości jak to w praktyce wyjdzie, a wyszło bardzo pozytywnie. Film, dyskusje i pomysły na przyszłe działanie, wszystko jak trzeba. Dla tych z Lublina którzy jeszcze się wahają komunikat mam prosty: przyjdźcie za tydzień!

(a gospodarzom dziękuję za wyśmienitą Yerba Mate Smile)

do następnego

PS za tydzień biorę ze sobą kolegę rówieśnika
07-10-2010, 12:57
RE: [Lublin] 12 października - spotkanie z kandydatem na prezydenta dr K. Żukiem
12 października o 18.30 po debacie prezydenckiej (16.30 aula politologii UMCS) w sali rady wydziału odbędzie się spotkanie z kandydatem na prezydenta miasta panem Krzysztofem Żukiem.

Będzie to spotkanie wspólne KontestKlubu Lublin oraz Forum Młodych Dyplomatów. Spotkanie będzie miało charakter kameralny i zorganizowane będzie tylko dla tych dwóch środowisk. Warto być, gdyż dr Żuk jest z wykształcenia ekonomistą, pełnił też obowiązki wiceministra finansów i cieszy się dość szerokim poparciem lubleskiego biznesu. Dress code: smart. ;-)

Polecam być też na debacie prezydenckiej o 16.30 - Politologia UMCS Plac Litewski 3

No to działamy ;-)
14-10-2010, 21:56
Będą jeszcze jakieś lubelskie spotkania w październiku?

Pozdrawiam,
Claude mOnet

Słuchaj audycji Teoria Chaosu w radiu KonteStacja w każdy piątek po 24!
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
15-10-2010, 07:11
Co wtorek się spotykamy w SH od 19.00 do oporu, ostatnio skończyliśmy o 3.30 w środę Tongue.

Zapraszamy!
05-01-2011, 10:22
Nadal spotykacie się we wtorki? Wczoraj próbowałem dobić się do SH, ale drzwi były zamknięte na cztery spusty.
10-06-2011, 22:00
witam,
ja jakiś spory czas temu pisałem do kogoś o pseudonimie Aborygo (był jego nr na kontestacji) o spotkania, ale nie dostałem żadnej odpowiedzi.
spotykacie się i robicie coś czy sprawa martwa?
01-09-2011, 17:50
chyba sprawa jest martwa.
02-10-2011, 23:31
Cześć, sprawa nie jest martwa, tylko była zawieszona. Chciałbym do organizacji grupy lubelskiej wrócić również w tym roku. W tamtym jakoś tak wyszło, ze KontestKlub składał się w zasadzie z moich znajomych i kolegów / koleżanki ze studiów politologicznych. Oprócz osób, które znam dobrze ze studiów, przez klub w różnym, zazwyczaj krótkim czasie przewineło się tylko czterech, nieznanych mi wcześniej słuchaczy Kontestacji.

Z regularnych spotkań zrezygnowaliśmy na wiosnę z racji, tego, że wszyscy stali bywalacy spotykami się ze sobą z pewną regularnością przy innych okazjach, a z racji, że każdy ma jakieś swoje zajęcia nie było potrzeby dublowania spotkań.

Pewnym rozczarowujacym zaskoczeniem było dla mnie to, że tak mało osób się pojawiło spoza grona moich znajomych, mimo, że staraliśmy się uatrakcyjnić spotkania filmami dotyczącymi zagadnien polityki i gospodarki, grami ekonomicznymi, spotkaniami z ciekawymi ludźmi, a nawet zwykłym piciem piwa i graniem w bilarda.

W planie było niewprowadzanie zamordyzmu i kolektywnych akcji na rzecz pomysłów prezia klubu "aby się coś działo". Odniosłem wrażenie, że lubelscy słuchacze Kontestacji, jeżeli istnieje ich większa liczba, nie są zainteresowani zrzeszaniem się i nie sypią specjalnie inicjatywą, czekając aż coś się zorganizuje. Mimo, to osoby które się pojawiały nieregualnie sa naprawdę wporzadku i warte zagospodarowania. Warta zagospodarowania jest tez sama inicjatywa KontestKlubu.

Chciałbym zmienić model organizacji lubelskiego klubu. W tym celu poszukuję kilku osób z wyobraźnia i inicjatywą, chcących popracować nad wpisaniem coraz silniejszego brandu Kontestacji w swoją aktywność. Wiązało by się to z działaniem na dwóch kierunkach - wewnętrznym - na rzecz rozpoznawalnosci działania klubu w ramach ogólnopolskiej społecznosci słuchaczy oraz na kierunku - zewnętrznym - stworzenia aktywnej grupy kontestatorów, widocznych w wydarzenach publicznych i medialnych Lublina (mamy nieco kanałów wejścia do rozgłośni radiowych, uczelni, biznesu itd).

Chętnych prosze o kontakt na mail: aborygo@tlen.pl, tel 534659437, grupę na FB http://www.facebook.com/group.php?gid=150242651672206

Najlepiej jednak wpaść na pogaduchę do ShishaHouse (do tej pory najczęstsze miejsce spotkań) na Kołłątaja 5 (obok placu Litewskiego). Jakby się zebrało kilka aktywnych osób to ustalilibyśmy termin większego spotkania. Mam nadzieję, że uda się coś ruszyć do końca października.

Pozdrawiam

Kamil Kamiński (Aborygo)
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości