|
Dorzućcie coś dzieciakowi
|
|
18-11-2011, 18:15
|
|||
|
|||
|
Dorzućcie coś dzieciakowi
Cześć. Udało nam się błyskawicznie uzbierać w serwisie PolakPotrafi na Płytę dla Posła, ale serwis jak widzę cienko przędzie. Przede wszystkim mało ludzi startuje z nowymi pomysłami... ale też jak widzę ze wsparciem niezależnych pomysłów jest krucho.... no więc po co mają startować?
Rozumiem, że generalnie większość jest do bani, ale nie rozumiem dlaczego dzieciak, który najwyraźniej coś potrafi i najwyraźniej mógłby zajmować się czymś pożytecznym zamiast dać sobie urabiać mózg w państwowej szkole przez dwa miesiące nie może zebrać nędznych 600 zł -> http://polakpotrafi.pl/projekt/renowacja-jawy-50/ Ja mu się dorzuciłem i jeszcze się dorzucę jak inni się nie przyłączą, ale muszę powiedzieć, że pomimo spektakularnego sukcesu płyty dla posła czy uzbierania przez Martina pieniędzy na wycieczkę ta sytuacja podziałała na mnie dość pesymistycznie. Tu chyba znów wychodzi typowo polska cecha. W jakimś wielkim i spektakularnym zrywie to ludzie chętnie biorą udział, ale w takich drobnych sprawach inicjatywy brak. |
|||
|
20-11-2011, 16:58
|
|||
|
|||
|
RE: Dorzućcie coś dzieciakowi
Brakuje reklamy takim inicjatywom jak "Polak Potrafi", ale także z winy samych twórców portalu - powinni oni brać procent od wpłat i nadwyżki wydawać na reklamę i różne akcje promocyjne.
Ps. To tylko moje skromne zdanie, bo w życiu robię zupełnie coś innego ...
Pozdrawiam, Claude mOnet Słuchaj audycji Teoria Chaosu w radiu KonteStacja w każdy piątek po 24! |
|||
|
22-11-2011, 17:48
|
|||
|
|||
|
RE: Dorzućcie coś dzieciakowi
Jak brakuje?
Wystarczy zajrzeć tylko na stronę: http://polakpotrafi.pl/media-o-nas żeby dowiedzieć się, że o serwisie mówili w "Wiadomościach" TVP. Żadna reklama tego nie przebije! Po prostu jak ktoś coś nagłośni i ludzie zobaczą, że jest "zryw" to się przyłączą, a tak na co dzień to mało komu chce się cokolwiek robić. Ale i tak fajnie, że po tym jak tu napisałem ktoś się przyłączył do tej zbiórki i udało się nam ją zakończyć sukcesem. Szkoda tylko właśnie, że ogólnie społeczne zaangażowanie jest niewielkie. Bo tak na prawdę to siła tkwi w ilości. Fajnie, że trafiają się osoby które są w stanie poświecić więcej, ale dużo lepiej by było jakby nawet w drobne inicjatywy włączało się więcej osób. Dla kilkudziesięciu osób dorzucić się po kilka zł teoretycznie powinno być przecież łatwiej niż jednej dorzucić kilkaset.... No... ale tym kilkudziesięciu się zwyczajnie nic nie chce robić... |
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości

...