Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
"Jaki znak twój?!" - praca wykonana w 3D
02-07-2011, 19:10 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-07-2011 19:21 przez K.prez.S.)
Photo "Jaki znak twój?!" - praca wykonana w 3D
Teraz dam się wam poznać z innej strony. Smile Od kilku lat interesuję się grafiką 3D. No i jakiś czas temu mnie wzięło na taką prackę polityczną. Powziąłem tą ideę i zrealizowałem ją (może jeszcze wniosę kilka poprawek).

Na forum graficznym zjechali mnie za płytką metaforykę, kicz i brak szacunku do symboli narodowych. I przyznam, że mają rację, bo wielkim dziełem sztuki bym tego nie nazwał i w sumie zbytnie propagowanie tego obrazka mogłoby wielu ludzi zniechęcić do libertarianizmu... Ale może chociaż Mariusowi się spodoba. Tongue

[Obrazek: de52966f002bfb634e0f0967]

Co o tym myślicie? Big Grin

Tutaj wątek na forum graficznym: http://www.blender.pl/index.php?option=c...pic=9989.0

[Obrazek: Baner+reklamowy.png]
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
03-07-2011, 08:58
RE: "Jaki znak twój?!" - praca wykonana w 3D
(02-07-2011 19:10)K.prez.S napisał(a):  Teraz dam się wam poznać z innej strony. Smile Od kilku lat interesuję się grafiką 3D. No i jakiś czas temu mnie wzięło na taką prackę polityczną. Powziąłem tą ideę i zrealizowałem ją (może jeszcze wniosę kilka poprawek).

Na forum graficznym zjechali mnie za płytką metaforykę, kicz i brak szacunku do symboli narodowych. I przyznam, że mają rację, bo wielkim dziełem sztuki bym tego nie nazwał i w sumie zbytnie propagowanie tego obrazka mogłoby wielu ludzi zniechęcić do libertarianizmu... Ale może chociaż Mariusowi się spodoba. Tongue

[Obrazek: de52966f002bfb634e0f0967]

Co o tym myślicie? Big Grin

Tutaj wątek na forum graficznym: http://www.blender.pl/index.php?option=c...pic=9989.0

W porównaniu z poprzednią wersją jest o niebo lepiej. Trzeba przyznać że orzeł wyszedł ci naprawdę super, a zwłaszcza model.

I love Poland...
...but hate polish government!
03-07-2011, 11:50
Mnie się tam podoba Big Grin Na pewno technicznie można by poziom podciągnąć, ale siła przekazu jest Sleepy
03-07-2011, 15:01
Technicznie można by poziom podciągnąć... Masz jakieś konkretne uwagi, czy to tylko luźne marudzenie?

[Obrazek: Baner+reklamowy.png]
04-07-2011, 11:14
Brakiem szacunku dla symboli narodowych to jest np. wieszanie w instytucjach państwowych flagi unijnej obok polskiej.

http://derepublica.blox.pl
04-07-2011, 22:21
Dobre. Ładne.

La force sans la liberte et la justice n'est, que violence et tyrannie.
La justice et la liberte sans la force ne sont, que verbiage et enfantillage.

Siła bez Wolności i sprawiedliwości jest tylko przemocą i tyranią.
Sprawiedliwość i Wolność bez siły jest gadulstwem i dzieciństwem.
Józef K. Piłsudski
29-07-2011, 22:36
Mnie się bardzo podoba ,ale to tylko nieruchome obiekty czy zdjęcie jakiejś animacji? Tongue
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
29-07-2011, 23:02
Świetne, świetna. Przekaz, z techniką też nie najgorzej.
30-07-2011, 12:01 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-07-2011 12:02 przez CiągBolunga.)
Dobre ale tło mi się nie podoba.. Takie jakieś.. średnio wygląda.
Płytka metaforyka? Nie czaje tego zarzutu. Jak mniemam obrazek miał być zrozumiały nawet dla zwykłego obywatela, który codziennie ogląda TuskVN... Jeżeli taki był zamiar to myślę, że się udało. Brak szacunku dla symboli narodowych? To oznacza że właśnie nie zrozumieli obrazka co z kolei oznacza, że myliłem się kiedy pisałem, że obrazek jest zrozumiały nawet dla zwykłego obywatela...
Co do kiczu.. Trochę kiczem trąci ale ja akurat lubię takie obrazki.

Tylko krowa nie zmienia poglądów ! Nie bądź krową - daj się przekonać.

http://wolnekonopie.pl-> wejdź i zobacz jaka naprawdę jest Mary Jane
30-07-2011, 12:44
Super grafika! Ile chcesz za prawa do wrzucenia tego na moją facebook'owa strone "Unia Europejska Bankrutuje"?
30-07-2011, 20:56 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-07-2011 20:59 przez Ronnie_Barrett.)
Jedno i to samo, czy mnie okupują polskie cwaniaczki czy europejskie cwaniaczki. Jestem zwolennikiem czystego minarchizmu, obojętnie, czy tylko u nas, czy na terenie całej Unii, czy świata. Poziom graficzny mi się podoba. Nie identyfikuję się tylko z treścią, że to Unia Europejska jest katem Polski. Katem jesteśmy przede wszystkim my sami dla siebie moi rodacy, Marius o tym nawet mówił w BSK. Wstąpiliśmy do Unii z poziomu POLSKIEJ DEMOKRACJI i właśnie POLSKA DEMOKRACJA odpowiada za to bagno w którym obecnie toniemy. Możemy się przecież z tej Unii wypisać jeśli przekonamy większość ludzi do idei wolności. Nie wystarczy zebranie grupki ludzi i ruszenie szturmem na sejm, bo zaraz rozbucha się kontrrewolucja (a właściwie rewolucja), która zmiecie "burżujów" z powierzchni ziemi. Rosjanie już tego doświadczyli na początku wieku, wypadałoby wyciągnąć lekcję z Historii.

Obrazek może jest dobrej jakości, ale obecnie nie ma klimatu dla takiej sztuki, szczególnie po ostatnich wspólnych rządach PIS i LPR, katastrofie w mieście na S., masakrze w Norwegii, rządach Busha. Dlatego przeciętny człowiek potraktuje ten obrazek jak logo nacjonalistyczno-pisowsko-neonazistowskiej organizacji (nawet jeżeli intencje autora były prowolnościowe). Aby przekonać ludzi do idei suwerenności należałoby stworzyć grafikę, która budzi pozytywne emocje (przykładami SKUTECZNEGO wizerunku są WOŚP, Martin Lechowicz czy też Donald Tusk). Tak, napisałem Donald Tusk, dobrze się trzyma stołka suk*nsyn, co nie? Taki tragiczny patos dzisiaj już mało kogo chwyta. Nie lepiej przyjąć na klatę, że takie metody nie doprowadzą do zmiany ustroju niż oszukiwać samych siebie? Widzę, że jest w KS sporo zwolenników takiej retoryki, ale ona nie przynosi skutku, zobaczycie to w nadchodzących wyborach po marnym wyniku jaki osiągnie KNP.

Haruhi Suzumiya Fan Club
[Obrazek: themelancholyofharuhisu.jpg]
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości