Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 1 Głosów - 5 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pomysł na reklamę.
30-04-2011, 13:47
Pomysł na reklamę.
Moje spostrzeżenia odnośnie Zuzi i labiryntu.
Nadają się na poczekalnie itp, ale poza tym są bezużyteczne.
Kupiłem pakiet i mam w firmie przy kasie, ale bardzo rzadko ktoś je bierze.

Trzeba zamówić karteczki z nadrukowaną bardzo delikatnie treścią - coś w
rodzaju znaku wodnego. Sam kupuję dla firmy takie czyste karteczki, więc
nie przeszkadzało by mi to, że jest na nich jakaś delikatnie nadrukowana
treść reklamowa.
Chodzi mi o coś takiego jak na tej aukcji:
http://allegro.pl/pudelka-z-papierem-blo...91238.html

"Pudełka w komplecie zawierają około 600 białych karteczek o wymiarze 80
x 80.
Na prośbę klienta karteczki mogą również zawierać indywidualny nadruk
reklamowy. "

W każdym biurze, sklepie itp. często klient prosi o kawałek papieru w
celu zapisania numeru telefonu, adresu.
Każdy prowadzący działalność gosp. może sobie takie coś wpuścić w
koszty.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
30-04-2011, 18:27 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-04-2011 18:30 przez zeko.)
RE: Pomysł na reklamę.
Pomysł brzmi dobrze, ja osobiście też w te ulotki jakoś uwierzyć nie mogłem, trochę bardziej chamskim ale też 100x skuteczniejszym rozwiązaniem byłoby robienie jakiś wlepek, czy w ostatecznej ostateczności formy na spray. Ale jestem wrogiem czegoś takiego na np. nowych świeżo ocieplonych i pomalowanych kamienicach. Chociaż np. jakby ktoś wlepkę kontestacji wkleił na automat do kawy w szkole, czy na drzwiach do jakiegoś urzędu to nie widziałbym w tym nic złego.
@Krzysztof_X: Wiesz czemu JKM ciągle mówi, że celuje w 15%? Bo nie więcej potrafi się nad czymś takim zatrzymać. Dlatego nie było jakiegoś wielkiego zainteresowania.
30-04-2011, 22:04
(30-04-2011 18:27)zeko napisał(a):  Pomysł brzmi dobrze, ja osobiście też w te ulotki jakoś uwierzyć nie mogłem, trochę bardziej chamskim ale też 100x skuteczniejszym rozwiązaniem byłoby robienie jakiś wlepek, czy w ostatecznej ostateczności formy na spray. Ale jestem wrogiem czegoś takiego na np. nowych świeżo ocieplonych i pomalowanych kamienicach. Chociaż np. jakby ktoś wlepkę kontestacji wkleił na automat do kawy w szkole, czy na drzwiach do jakiegoś urzędu to nie widziałbym w tym nic złego.
@Krzysztof_X: Wiesz czemu JKM ciągle mówi, że celuje w 15%? Bo nie więcej potrafi się nad czymś takim zatrzymać. Dlatego nie było jakiegoś wielkiego zainteresowania.

Wlepki dla ludzi lubiacych ład budzą negatywne emocje. Sam nie cierpię tego typu działań.
Można ewentualnie przemyśleć sprawę i zrobić je na tworzywie magnetycznym, tak jak to zrobił JKM.

Pozdrawiam
04-05-2011, 14:34
Wlepki są świetne, ale tam gdzie jest społeczne przyzwolenie. Np. dobrze się prezentują na słupkach przy przejściach dla pieszych. Stoisz na czerwonym to chcąc nie chcąc przeczytasz. Taka elegancka naklejka nad czerwonym przyciskiem to nawet ozdoba. W Lublinie jest tego w ciula.
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości