|
Z cyklu normalne wiadomości
|
|
08-04-2011, 21:29
|
|||
|
|||
|
Z cyklu normalne wiadomości
Hej.
Żeby nie zaśmiecać innych wątków wrzucę tu co tydzień linka do kolejnego odcinka 'normalnych wiadomości'. http://www.youtube.com/watch?v=KTc3Kd_KsjQ Pozdrawiam
|
|||
|
08-04-2011, 22:18
|
|||
|
|||
|
RE: Z cyklu normalne wiadomości
Tak! Świetne! Genialne! Niesamowite! Czekam na kolejne normalne wiadomości!
Zapraszam na mojego bloga svaboda.pl |
|||
|
10-04-2011, 14:26
|
|||
|
|||
|
z nowych pomysłów to na koniec można dać reklamę kontestacji lub gdzieś zamiast logo z tvp wpisać kontestacja
|||
|
10-04-2011, 18:09
|
|||
|
|||
|
Czy ja wiem? Ich urok polega właśnie na tym, że nie do końca wiadomo, czy to tak na serio.
|
|||
|
10-04-2011, 18:46
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-04-2011 18:47 przez -cd-.)
|
|||
|
|||
|
Cieszę, się, że się podoba.
Cytat:Czy ja wiem? Ich urok polega właśnie na tym, że nie do końca wiadomo, czy to tak na serio.No właśnie między innymi dlatego wolałbym jednak nie zamieniać logo, ale na koniec dodam logo kontestacji + jakiś 'dżingiel'. |
|||
|
18-04-2011, 00:35
|
|||
|
|||
| RE: Z cyklu normalne wiadomości | |||
|
18-04-2011, 02:09
|
|||
|
|||
|
Rewelacyjny pomysł i wykonanie! Gratuluję kreatywności!
Pozdrawiam, Claude mOnet Słuchaj audycji Teoria Chaosu w radiu KonteStacja w każdy piątek po 24! |
|||
|
18-04-2011, 14:37
|
|||
|
|||
|
świetne
|||
|
20-04-2011, 20:44
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-05-2011 21:10 przez pawelooss.)
|
|||
|
|||
|
Obejrzycie sobie ten materiał - większej kondensacji manipulacji dawno nie widziałem: http://www.tvn24.pl/28377,1700287,0,1,sl...omosc.html
A za niecałe 10 minut, gdyby komuś było za mało o cukrze, znów powtórzyli ten temat: http://www.tvn24.pl/28377,1700291,0,1,cu...omosc.html EDIT: http://www.youtube.com/watch?v=e20QbsnanMs#t=9m15s Nie widzę przez ściany i nie umiem pleść wiklinowych koszyków! ^^, |
|||
|
20-04-2011, 23:19
|
|||
|
|||
|
Hm.. ciężka sprawa z tym cukrem. Unia, limity, cło itp. to oczywiście problem, ale gdyby chodziło tylko o to, cena nie przekraczałaby 4zł. W końcu, skoro każdy z nas może kupić na Allegro cukier za 3.50, to dla marketów taka cena bez problemu powinna być dostępna. To by oznaczało, że market na każdy sprzedany kilogram cukru za 5zł ma marżę 1.50zł. Moim zdaniem trochę dużo jak na towar, który ma duży obrót i nie psuje się szybko. Są 2 możliwości:
1. Markety dały radę się dogadać, albo 2. Ktoś zmusza markety do kupowania cukru w hurcie po cenach wyższych niż na Allegro. W każdym razie ja nie wiem skąd to wynika, bo zwyczajnie mam za mało informacji. Jedno jest pewne - wolny rynek nie działa, ale nie mam pojęcia kto i jak sprawia, że w marketach jest o 1.50zł drożej niż na Allegro. |
|||
|
21-04-2011, 00:38
|
|||
|
|||
|
''Jedno jest pewne - wolny rynek nie działa.''
Nie, to nie jest pewne. Pokombinuj trochę ze słowami ''konkurencja'' i ''regulacje'' i ''cena''. Wzajemne odziaływania pomiędzy nimi etc. |
|||
|
21-04-2011, 03:57
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-04-2011 03:58 przez squero.)
|
|||
|
|||
(20-04-2011 23:19)-cd- napisał(a): W każdym razie ja nie wiem skąd to wynika, bo zwyczajnie mam za mało informacji. Jedno jest pewne - wolny rynek nie działa, ale nie mam pojęcia kto i jak sprawia, że w marketach jest o 1.50zł drożej niż na Allegro. Wolny rynek nie działa, bo cukier nawet nie widział wolnego rynku. Wzrósł popyt, podaż jest stała, więc ceny rosną. Cukier na allegro, to cukier z Niemiec. Nie da się go ściągnąć tyle, by wymusić obniżkę cen u polskich sprzedawców ( cukier na allegro pochodzi ze sprzedaży detalicznej). |
|||
|
21-04-2011, 18:36
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-04-2011 18:40 przez -cd-.)
|
|||
|
|||
Cytat:Nie, to nie jest pewne. Pokombinuj trochę ze słowami ''konkurencja'' i ''regulacje'' i ''cena''. Wzajemne odziaływania pomiędzy nimi etc.W jaki sposób mam kombinować tymi słowami? Jeśli w Niemczech cukier jest o wiele tańszy niż w Polsce, gdzie płace są niższe, to chyba to nie jest efekt wolnego rynku, prawda? I chociaż na handlu się nie znam, to tak duża różnica w cenie cukru pomiędzy marketem a Allegro jest podejrzana. Cukier to nie są buty, które potrafią stać w sklepie, klienci przymierzają, marudzą, konsultują i nie wiadomo co kupią. Cytat:Cukier na allegro, to cukier z Niemiec. Nie da się go ściągnąć tyle, by wymusić obniżkę cen u polskich sprzedawców ( cukier na allegro pochodzi ze sprzedaży detalicznej)No i mi tu coś nie gra, bo jednak na wolnym rynku towar w hurcie powinien być tańszy niż w detalu. |
|||
|
21-04-2011, 20:56
|
|||
|
|||
|
http://www.kontestacja.com/?p=episode&episode=553 - limity cukrowe dla danego kraju?
Nie widzę przez ściany i nie umiem pleść wiklinowych koszyków! ^^, |
|||
|
21-04-2011, 22:00
|
|||
|
|||
|
Zgadza się, tak więc wolny rynek nie działa i to w wielu miejscach, jest psuty ile wlezie.
|
|||
|
22-04-2011, 13:06
|
|||
|
|||
(21-04-2011 18:36)-cd- napisał(a): No i mi tu coś nie gra, bo jednak na wolnym rynku towar w hurcie powinien być tańszy niż w detalu.Tylko, że nie ma gdzie kupić w hurcie. Cukrownie niemieckie mają podpisane kontrakty do końca roku, a nie mogą zwiększyć produkcji, bo limity. Rynek cukru w UE jest centralnie planowany, nie ma nic wspólnego z wolnym rynkiem. |
|||
|
22-04-2011, 21:54
|
|||
|
|||
|
Kolejny filmik z cyklu "Normalne Wiadomości":
http://www.youtube.com/watch?v=12GtYcqTt...ideo_title PS: Wesołych świąt tym którzy obchodzą
|
|||
|
23-04-2011, 15:55
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-04-2011 15:55 przez TytanowyJanusz.)
|
|||
|
|||
|
O kurde, po wysłuchaniu tych trzech wypowiedzi cieszę się, że nie mam telewizora. :| Można prosić o datę i godzinę tych wiadomości, najlepiej również czas w którym był ten materiał? Za życzenia dziękuję i nawzajem
.
|
|||
|
29-04-2011, 19:44
|
|||
|
|||
|
No i po świętach. Ty się cieszysz, że nie masz TV, a ja Wiadomości TVP oglądam codziennie w oczekiwaniu na newsa dobrego do przeróbki. To się nazywa ofiara i poświęcenie
. Na pewno były to wiadomości o 19.30 ale nie jestem pewien którego dnia, pewnie dzień lub dwa przed tym jak wrzuciłem przeróbkę na YouTube.
|
|||
|
07-05-2011, 19:38
|
|||
|
|||
|
Miałem małą przerwę, ogólnie niewiele było ciekawych newsów. Dzisiaj dodałem nowy:
http://www.youtube.com/watch?v=KOpfWZ509VM |
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości

.