|
Brak wywiadów w kontestacji
|
|
02-04-2011, 23:23
|
|||
|
|||
|
Brak wywiadów w kontestacji
Cześć,
Czy zastanawialiście się może nad tym, by zrobić chociaż jeden program z wywiadami z osobami z zewnątrz? Takie rozmowy byłyby ciekawsze niż spory w stylu kto tu jest większym liberałem i czy lepszy jest super-liberalizm czy hiper-liberalizm. Nie udałoby się zaprosić do rozmowy np. kogoś z ruchu TZM, kogoś z jakiejś partyjnej młodzieżówki albo np. kogoś z Greenpeace lub z jakiś innych dziwnych społeczności? Chodzi o to, żeby można się było solidnie posprzeczać bo to budzi emocje. Cześć gości dawałaby powody do śmiechu, cześć do oburzenia, część do zastanowienia. |
|||
|
03-04-2011, 00:28
|
|||
|
|||
|
RE: Brak wywiadów w kontestacji
Cały czas robię audycje z osobami z zewnątrz, ale mało dzwonicie, co nie zachęca na przyszłość...
Pozdrawiam, Claude mOnet Słuchaj audycji Teoria Chaosu w radiu KonteStacja w każdy piątek po 24! |
|||
|
03-04-2011, 07:21
|
|||
|
|||
|
Mnie również brakuje ludzi o innych poglądach niż nasze. Proponowałem nawet kiedyś Hugowi czy Martinowi, że mogę jakoś pomóc w skontaktowaniu z takimi osobami. Zwłaszcza uważam, że ciekawe mogłyby być rozmowy z tymi, którzy teoretycznie i programowo liberałami nadal są.
|
|||
|
03-04-2011, 22:28
|
|||
|
|||
|
Claude mOnet - które to audycje? Oczywiście audycje w których dzwonią słuchacze są OK, ale brakuje takich w których jest jeden główny gość i jego celem jest przedstawić swoje idee w radiu. I teraz np. przez pierwsze pół godziny mogłaby to być rozmowa na spokojnie z prowadzącym, a przez drugie pół godziny odpowiedzi na telefony słuchaczy. Prowadzący oczywiście musi choćby zachować pozory jako takiej bezstronności i otwartości, jednak zadając celne pytania i drążąc temat.
|
|||
|
03-04-2011, 22:40
|
|||
|
|||
(02-04-2011 23:23)-cd- napisał(a): Cześć,jasne że jest fajnie ale są pewne problemy techniczne które ciężko przeskoczyć, np. brak własnego studia Zapraszam na mojego bloga svaboda.pl |
|||
|
04-04-2011, 07:31
|
|||
|
|||
|
Przecież już było kilka wywiadów w wydaniu głównym, Kamil robi je cały czas, i nie ma tego problemu?
|
|||
|
04-04-2011, 14:54
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-04-2011 14:55 przez Ronnie_Barrett.)
|
|||
|
|||
Cytat:jasne że jest fajnie ale są pewne problemy techniczne które ciężko przeskoczyć, np. brak własnego studia Rzeczywiście, bardzo cięzki orzech do zgryzienia. Gdyby Kamil tak myślał to do dzisiaj nie zrobiłby żadnej audycji. A Korwin żadnego wideoczata. W sumie Teoria Chaosu i Konserwa zapraszają całkiem wielu gości. Ale przyznam, brakuje ludzi z drugiej strony barykady. Czyżby okazali się na tyle inteligentni, że tak trudno ich wkręcić w wywiad? Haruhi Suzumiya Fan Club
|
|||
|
04-04-2011, 15:55
|
|||
|
|||
|
kryste to załatwcie kogoś. od narzekania to zawsze są ale jak coś zrobić... bo na teraz nie zaproszę żadnego polityka do prywatnego mieszkania... bo inna ranga przedsiębiorca znajomy a co innego polityk lewicy/prawicy/środkowicy.
Zapraszam na mojego bloga svaboda.pl |
|||
|
04-04-2011, 17:13
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-04-2011 17:14 przez Ronnie_Barrett.)
|
|||
|
|||
|
Jakąś opcją "na teraz" są wywiady nagrywane w kawiarniach, albo konferencje na Skype z politykami "drugiego szeregu". Np. z lokalnymi działaczami "Greenpeace" lub z przedstawicielami młodzieżówek.
Haruhi Suzumiya Fan Club
|
|||
|
04-04-2011, 22:31
|
|||
|
|||
|
Często robimy wywiady w Kóńserwie.
Ale wyłącznie z inteligentnymi ludźmi. Dlatego tak mało lewaków.
La force sans la liberte et la justice n'est, que violence et tyrannie. La justice et la liberte sans la force ne sont, que verbiage et enfantillage. Siła bez Wolności i sprawiedliwości jest tylko przemocą i tyranią. Sprawiedliwość i Wolność bez siły jest gadulstwem i dzieciństwem. Józef K. Piłsudski |
|||
|
05-04-2011, 00:50
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-04-2011 00:55 przez Ronnie_Barrett.)
|
|||
|
|||
(04-04-2011 22:31)Jabollissimus napisał(a): Często robimy wywiady w Kóńserwie. Nie sądzisz, że czasem przydałoby się kogoś spałować intelektualnie? Tak profilaktycznie, dla przykładu. Żeby młodzi ludzie mieli wyobrażenie jak dyskutować z nauczycielem od j. polskiego, WOS-u, kolegą z klasy, urzędnikiem .
Haruhi Suzumiya Fan Club
|
|||
|
05-04-2011, 23:06
|
|||
|
|||
|
To nie muszą być osoby znane, chodzi o to, żeby ktoś był przedstawicielem jakiegoś ruchu i nie liczy się ranga. Nawet lepiej, żeby to była młoda, zapalona osoba bo wówczas dyskusja bardziej emocjonalna. Wy byście nie poszli do radia dla lewaków na rozmowę? Ja bym poszedł.
Spróbuję w weekend kogoś załatwić. Myślę, że Skype wystarczy, chociaż wcześniej trzeba zrobić próby jaka jakość. W każdym razie treść jest na pierwszym miejscu i nie sądzę, żeby brak studia to była taka bariera, żeby w ogóle czegoś takiego nie organizować. Cytat:Nie sądzisz, że czasem przydałoby się kogoś spałować intelektualnie?Myślę, że trzeba zadawać konkretne pytania, podważać jego wypowiedzi (pytaniami) i od gościa zależy czy się wybroni czy polegnie. |
|||
|
05-04-2011, 23:14
|
|||
|
|||
|
Jak się ogarniemy z tematami co "wiszą" i czekają, to i lewaka do zaorania się znajdzie.
La force sans la liberte et la justice n'est, que violence et tyrannie. La justice et la liberte sans la force ne sont, que verbiage et enfantillage. Siła bez Wolności i sprawiedliwości jest tylko przemocą i tyranią. Sprawiedliwość i Wolność bez siły jest gadulstwem i dzieciństwem. Józef K. Piłsudski |
|||
|
06-04-2011, 09:25
|
|||
|
|||
|
U mnie być może za jakiś czas będą goście z 2 strony barykady (antykapitaliści)...
Pozdrawiam, Claude mOnet Słuchaj audycji Teoria Chaosu w radiu KonteStacja w każdy piątek po 24! |
|||
|
06-04-2011, 12:07
|
|||
|
|||
|
A w piątek będzie prezes stowarzyszenia KoLiber.
Zapraszam na mojego bloga svaboda.pl |
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości