Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pielęgniarki lepsze?
25-03-2011, 18:34
Pielęgniarki lepsze?
Właśnie przed momentem na jakichś wiadomościach w TV poszedł news, że "pielegniarki zakończyły protest w Sejmie".

"Pielęgniarki uznały, że czas opuścić galerię sejmową, ponieważ społeczeństwo i rząd zapoznali się z ich problemami.

- Jest szansa na jakiś dialog i ostateczne rozwiązanie – mówiła szefowa OZZPiP Dorota Gardias. - To już dziewiąty dzień i jesteśmy już zmęczone - dodała. Gardias podkreśliła, że trzy z pięciu głodujących pielęgniarek musiały zakończyć protest ze względu na stan zdrowia. W piątek badał je lekarz i zalecił natychmiastowe przerwanie strajku.

Wcześniej protestujące z Ogólnopolskiego Związku Zawodowego Pielęgniarek i Położnych spotkały się z prezydentową Anną Komorowską. Stronę pielęgniarek reprezentowała szefowa OZZPiP Dorota Gardias oraz jej zespół negocjacyjny. Annie Komorowskiej towarzyszyła podsekretarzem stanu w Kancelarii Prezydenta ds. Społecznych Irena Wóycicka.
Pielęgniarki uznały, że czas opuścić galerię sejmową [...]"

po więcej informacji odsyłam tu:
http://www.newsweek.pl/artykuly/sekcje/s...ie,74316,1

a my to nie mamy po co tam iść? dlaczego nie postawimy własnych żądań, mało nam tego państwa czy co? wystarczy wyjść z żądaniem obniżenia akcyzy na paliwa, wszyscy przecież dookoła są oburzeni, że tak drogo. lud nas poprze, a jak nie to i tak warto bo to darmowa promocja w telewizji i gazetach. źle mówię? naiwny chłopak jestem? dajcie mi sensowny argument przeciw.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
26-03-2011, 12:52
RE: Pielęgniarki lepsze?
Jeśli już to trzeba coś na grubo.
Bo inaczej - to będzie zignorowane przez media jak antyVATowy protest.
Pięlęgniarki mają żądania "sprawiedliwe społecznie", a my "krwiożerczo-kapitalistyczne". Wink

La force sans la liberte et la justice n'est, que violence et tyrannie.
La justice et la liberte sans la force ne sont, que verbiage et enfantillage.

Siła bez Wolności i sprawiedliwości jest tylko przemocą i tyranią.
Sprawiedliwość i Wolność bez siły jest gadulstwem i dzieciństwem.
Józef K. Piłsudski
26-03-2011, 23:03
RE: Pielęgniarki lepsze?
Oj, myślę, że sporo znalazłoby się u nas żądań "sprawiedliwych społecznie".

Ale rzeczywiście, to by musiało być coś naprawdę porządnego.
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości