|
Pielęgniarki lepsze?
|
|
25-03-2011, 18:34
|
|||
|
|||
|
Pielęgniarki lepsze?
Właśnie przed momentem na jakichś wiadomościach w TV poszedł news, że "pielegniarki zakończyły protest w Sejmie".
"Pielęgniarki uznały, że czas opuścić galerię sejmową, ponieważ społeczeństwo i rząd zapoznali się z ich problemami. - Jest szansa na jakiś dialog i ostateczne rozwiązanie – mówiła szefowa OZZPiP Dorota Gardias. - To już dziewiąty dzień i jesteśmy już zmęczone - dodała. Gardias podkreśliła, że trzy z pięciu głodujących pielęgniarek musiały zakończyć protest ze względu na stan zdrowia. W piątek badał je lekarz i zalecił natychmiastowe przerwanie strajku. Wcześniej protestujące z Ogólnopolskiego Związku Zawodowego Pielęgniarek i Położnych spotkały się z prezydentową Anną Komorowską. Stronę pielęgniarek reprezentowała szefowa OZZPiP Dorota Gardias oraz jej zespół negocjacyjny. Annie Komorowskiej towarzyszyła podsekretarzem stanu w Kancelarii Prezydenta ds. Społecznych Irena Wóycicka. Pielęgniarki uznały, że czas opuścić galerię sejmową [...]" po więcej informacji odsyłam tu: http://www.newsweek.pl/artykuly/sekcje/s...ie,74316,1 a my to nie mamy po co tam iść? dlaczego nie postawimy własnych żądań, mało nam tego państwa czy co? wystarczy wyjść z żądaniem obniżenia akcyzy na paliwa, wszyscy przecież dookoła są oburzeni, że tak drogo. lud nas poprze, a jak nie to i tak warto bo to darmowa promocja w telewizji i gazetach. źle mówię? naiwny chłopak jestem? dajcie mi sensowny argument przeciw. |
|||
|
26-03-2011, 12:52
|
|||
|
|||
|
RE: Pielęgniarki lepsze?
Jeśli już to trzeba coś na grubo.
Bo inaczej - to będzie zignorowane przez media jak antyVATowy protest. Pięlęgniarki mają żądania "sprawiedliwe społecznie", a my "krwiożerczo-kapitalistyczne".
La force sans la liberte et la justice n'est, que violence et tyrannie. La justice et la liberte sans la force ne sont, que verbiage et enfantillage. Siła bez Wolności i sprawiedliwości jest tylko przemocą i tyranią. Sprawiedliwość i Wolność bez siły jest gadulstwem i dzieciństwem. Józef K. Piłsudski |
|||
|
26-03-2011, 23:03
|
|||
|
|||
|
RE: Pielęgniarki lepsze?
Oj, myślę, że sporo znalazłoby się u nas żądań "sprawiedliwych społecznie".
Ale rzeczywiście, to by musiało być coś naprawdę porządnego. |
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości