|
BSK
|
|
18-03-2011, 16:48
|
|||
|
|||
|
BSK
Dział odnośnie Bojowego Skrzydła Kontestacji.
Przydałaby mi się mała pomoc to o nią poproszę: 1. Jakieś fajne tło do audycji 2. Pomysł lub gotowy promos audycji 3. Wstęp do audycji również chciałbym zmienić ewentualnie 4. propozycję tematów o których chcielibyście posłuchać moich wywodów. |
|||
|
18-03-2011, 23:06
|
|||
|
|||
|
RE: BSK
jeśli chodzi o jingle/promo to coś wymyślę i zrobię...
Pozdrawiam, Claude mOnet Słuchaj audycji Teoria Chaosu w radiu KonteStacja w każdy piątek po 24! |
|||
|
19-03-2011, 01:59
|
|||
|
|||
|
Aktualne tło jest fajne moim zdaniem
. Taki kontrast . Mam pewien pomysł na jingle, jak znajdę czas to się podzielę jego realizacją.
|
|||
|
21-03-2011, 15:58
|
|||
|
|||
|
Cóż, ja jestem zdania, że jak najwięcej audycji tym lepiej, aczkolwiek ta jedna mnie dobija... Brzmi jakby Kontestacja byla jakimś frontem anarchistycznym. Może Marius ograniczysz temat lania wszystkich po mordach etc?
|
|||
|
21-03-2011, 17:27
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-03-2011 17:27 przez Claude mOnet.)
|
|||
|
|||
|
@Bart
Nie chcesz nie słuchaj! Nikt Ciebie do słuchania pod pistoletem nie trzyma... Ps. Audycja rewelacyjna! Myślałem Marius, że gorzej Ci pójdzie, a tu taka rewelka, no proszę! Pozdrawiam, Claude mOnet Słuchaj audycji Teoria Chaosu w radiu KonteStacja w każdy piątek po 24! |
|||
|
21-03-2011, 20:56
|
|||
|
|||
(21-03-2011 15:58)Bart napisał(a): Cóż, ja jestem zdania, że jak najwięcej audycji tym lepiej, aczkolwiek ta jedna mnie dobija... Brzmi jakby Kontestacja byla jakimś frontem anarchistycznym. Może Marius ograniczysz temat lania wszystkich po mordach etc?Wiesz co znaczy skrót BSK ? "BojoweSkrzydłoKontestacji" <- Nazwa mówi sama za siebie. Tylko krowa nie zmienia poglądów ! Nie bądź krową - daj się przekonać. http://wolnekonopie.pl-> wejdź i zobacz jaka naprawdę jest Mary Jane |
|||
|
22-03-2011, 15:34
|
|||
|
|||
|
Ja jako podkład poleciłbym to: http://www.youtube.com/watch?v=0drHclGf0...re=related albo to: http://www.youtube.com/watch?v=sUspX5cwSJ0.
|
|||
|
29-03-2011, 02:58
|
|||
|
|||
|
1. Wizja nowej AK.
2. Konflikty zbrojne na świecie. 3. Granice prywatyzacji. 4. Powstania. Te udane i niewypały. Jak uczyć się na błędach historycznych? 5. Polska po Mariusowym zamachu stanu. |
|||
|
29-03-2011, 15:38
|
|||
|
|||
|
Ronnie - hehe ostatnie mnie zabiło...
Tylko krowa nie zmienia poglądów ! Nie bądź krową - daj się przekonać. http://wolnekonopie.pl-> wejdź i zobacz jaka naprawdę jest Mary Jane |
|||
|
30-03-2011, 01:57
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-03-2011 02:04 przez Ronnie_Barrett.)
|
|||
|
|||
|
A więc rozwijając nieco moje oczekiwania co do 5. tematu to chętnie poznałbym odpowiedzi na pytania:
Kto spłaci dług publiczny i w jaki sposób? Kto spłaci dług zewnętrzny i w jaki sposób? Co się stanie z pieniędzmi zgromadzonymi w "skarbcu państwa"? Czy zostaną rozdane? Na jakich zasadach? Co się stanie z Donaldem Tuskiem, Jarosławem Kaczyńskim i Aleksandrem Kwaśniewskim. Co się stanie z pozostałymi świniami które tuczą swoje dupska w chlewiku przy ulicy Wielskiej i żarły z koryta przez tyle lat na mój koszt. Czy zmiany będą natychmiastowe, czy stopniowe? Jak długo potrwają? Co się stanie z Korwinem? ![]() Jak opanować zamieszki wzniecane przez niezadowolonych związkowców? Jak przekonać świat, że zmieniasz rzeczywistość na lepsze, skoro Ci "biedni" związkowcy strajkując umierają z głodu pod gmachem Pałacu Królewskiego? Jak się oprzeć ewentualnej zbrojnej okupacji jakiegoś państwa (taki pierwszy z brzegu, przypadkowy przykład - Niemiec, albo USA) w imię "ratowania cywilów spod tyranii króla". Co zrobić z faktem, że armia byłych urzędasów, która ogromnie zwiększy bezrobocie w kraju znacząco pogorszy wizerunek rządów króla (z tego co pisałeś jesteś za monarchią) ? Myślę, że to byłaby bardzo ciekawa i "słuchalna" audycja. |
|||
|
31-03-2011, 12:40
|
|||
|
|||
|
Odnośnie tematu rewolucyjnego to dziś (31.III) będzie zaległa sprzed tygodnia, którą zastąpił temat "własności intelektualnej", w tym temacie.
Za tydzień będzie "Polska po Mariusowym zamachu stanu", czyli jak ja to widzę. Odpowiadając zaś na pytania: 1. Winni obecnego stanu rzeczy w obozach pracy przymusowej, tudzież na szubienicach. 2. Ogłosimy repudiację. 3. W skarbcu jest na minusie, a minus ten zostanie anulowany, więc będzie zero. 4. Tę chwilę zapamięta każdy trup, gdy wytrącą spod nóg stołki i gdy staną oczy w słup. 5. Zatańczą na stryczkach wisielcy, w drgawkach się będą kurczyć rytmicznie. 6. Takie i takie. 7. Będzie doradzał. 8. Olać. 9. Było nie głosować na PO. 10. Te państwa będą mieć własne problemy, a poza tym można rozdać broń cywilom. 11. Niech się wezmą za uczciwą robotę. W razie czego można przypomnieć ludziom o ile zmniejszyła się biurokracja utrudniająca im codzienne życie i wspomnieć, że "oni" chcą jej przywrócenia. |
|||
|
31-03-2011, 13:38
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 31-03-2011 13:39 przez Ronnie_Barrett.)
|
|||
|
|||
|
1. Czy nie sądzisz, że śmierć to zbyt łaskawa i bezbolesna kara? Obóz pracy byłby lepszym rozwiązaniem moim zdaniem. Niech winni odpracują do zasranej śmierci dług, który narobili!
2. Repudiacja niegdyś wywołała m.in. komunistyczną rewolucję październikową. Poza tym wiąże się z nią wiele negatywnych skutków. Mam nadzieję, że masz świadomość problemów jakie rodzi. Cytat z Wikipedii: Cytat:Kraje niezdolne do spłacenia długów muszą stawić czoło konsekwencjom repudiacji. Z reguły stosowane są następujące działania wobec dłużnika: Chciałbym ci zadać jeszcze kilka podchwytliwych pytań: 3. Na jakich zasadach będzie odbywać się prywatyzacja? Tzn. czy np. Bill Gates będzie sobie mógł wykupić cały publiczny obszar kraju? 4. Gdzie trafią wpływy z prywatyzacji? Do skarbca, czy zostaną rozdzielone między obywateli? 5. Twój pomysł na podatki? Po prostu jestem ciekaw twojej wizji. Haruhi Suzumiya Fan Club
|
|||
|
31-03-2011, 13:57
|
|||
|
|||
|
Marius - to trzeba robić na zywo bo już widać sprzeczności.
Przykładowo chcesz olać zamieszki związkowców i rozdać ludziom broń. A jak armia i twoi bojowi cywile staną po stronie lewactwa? jestem za cyklem audycji Mariusa na zywo. Dyskusja bedzie na wiele tygodni |
|||
|
31-03-2011, 15:19
|
|||
|
|||
Cytat:Przykładowo chcesz olać zamieszki związkowców i rozdać ludziom broń. A jak armia i twoi bojowi cywile staną po stronie lewactwa? Ta sprawa dotyczyła pytania: Jak się oprzeć ewentualnej zbrojnej okupacji jakiegoś państwa (taki pierwszy z brzegu, przypadkowy przykład - Niemiec, albo USA) w imię "ratowania cywilów spod tyranii króla". Dotyczy tylko sytuacji gdy obce wojsko wchodzi do nas pod pozorem "ratowania". USA jest uwiązana w zbyt wiele konfliktów poza tym Europa, to nie Afryka. Niemcy - hehehe... - byśmy mieli taki zryw narodowy, że pewnie by się pojawiła możliwość zajęcia Niemiec w jego efekcie. Z Rosją też nie mamy bezpośredniej granicy... więc nie widzę problemu. Ot polskie sprawy. Cytat:Czy nie sądzisz, że śmierć to zbyt łaskawa i bezbolesna kara? Obóz pracy byłby lepszym rozwiązaniem moim zdaniem. Niech winni odpracują do zasranej śmierci dług, który narobili!Jeśli wojsko od razu stanie po naszej stronie to można się bawić, a jak nie to nie ma się co użerać. Szkoda czasu. Cytat:Repudiacja niegdyś wywołała m.in. komunistyczną rewolucję październikową. Poza tym wiąże się z nią wiele negatywnych skutków. Mam nadzieję, że masz świadomość problemów jakie rodzi.Mam świadomość jakie problemy z nas zdejmuje. Zresztą inne państwa i tak nie mają możliwości odzyskania tych pieniędzy (nawet przy interwencji zbrojnej koszty znacznie przewyższą zyski) więc nikt nie zdecyduje się na embargo którym i jemu się oberwie (korzystna handlowa lokalizacja). Cytat:Na jakich zasadach będzie odbywać się prywatyzacja? Tzn. czy np. Bill Gates będzie sobie mógł wykupić cały publiczny obszar kraju?Najpierw musiałaby się odbyć nacjonalizacja majątków pochodzących z kradzieży rozliczonych uprzednio wisielców. A po kilku latach gdy już wszystko prawnie zredukowane byłoby do optymalnego minimum, można się pobawić w oficjalne aukcje na arenie międzynarodowej, przy jednoczesnym pałowaniu cwaniaków nawołujących polactwo do krzyczenia o "nie oddawaniu majątków narodowych w obce ręce" i chcących wykupić je za bezcen. Wszystko oficjalnie. Cytat:Gdzie trafią wpływy z prywatyzacji? Do skarbca, czy zostaną rozdzielone między obywateli?Do skarbca. Za coś trzeba przecież ten kraj odbudować. Cytat:Twój pomysł na podatki?Poproszę gości z ASE żeby opracowali to za mnie. |
|||
|
31-03-2011, 15:20
|
|||
|
|||
|
Ja bym jeszcze poruszył temat tego, jak doprowadzić do tego zamachu, tzn. co dokładnie musiałoby się stać, jacy ludzie będą potrzebni i ilu ich, jak uniknąć konkurencyjnego populistycznego zamachu itd.
|
|||
|
31-03-2011, 16:46
|
|||
|
|||
Cytat:Gdzie trafią wpływy z prywatyzacji? Do skarbca, czy zostaną rozdzielone między obywateli? Czyli sugerujesz państwo opiekuńcze zastąpić państwem opiekuńczym? Haruhi Suzumiya Fan Club
|
|||
|
31-03-2011, 18:15
|
|||
|
|||
Cytat:co dokładnie musiałoby się stać, jacy ludzie będą potrzebni i ilu ich, jak uniknąć konkurencyjnego populistycznego zamachu1. Zabraknąć chleba, benzyny, prądu lub innej podstawy funkcjonowania współczesnej nam cywilizacji. 2. Zaufani i gotowi działać dziś, a nie po czasie. 3. Ilu się da. Nie ma jakiegoś progu który gwarantuje skuteczność. 4. Przy polskiej mentalności zorganizowanie zwykłego zamachu stanu graniczy z cudem, więc nie obawiam się kontrrewolucji. Poza tym przy krachu nikt nie będzie o tym myślał, a my zakładamy wcześniejsze przygotowania na taką ewentualność. Cytat:Czyli sugerujesz państwo opiekuńcze zastąpić państwem opiekuńczym?Sugeruję, że infrastruktura, wojsko, policja i wiele innych rzeczy od dawna potrzebuje gruntownej modernizacji, co na dzień dzisiejszy jest ignorowane. |
|||
|
31-03-2011, 22:38
|
|||
|
|||
|
Dlaczego infrastruktrura ma leżeć w gestii państwa - i tutaj argument za tematem "Granice prywatyzacji".
Haruhi Suzumiya Fan Club
|
|||
|
02-04-2011, 12:26
|
|||
|
|||
|
Ja jestem zdania, że pierwszym celem takiego ataku wcale nie powinna być ul. Wiejska, ale ul. Woronicza. Propaganda to podstawa, aby poszło za nami więcej ludzi i aby mogli przełknąć wszystkie zmiany. No i przydałyby się wtyki w wojsku. Dużo wtyk. Poza tym trzeba zaplanować dokładnie i ze szczegółami, jak ma wyglądać przyszły ustrój. Napisać projekt nowej konstytucji itd. - to jest temat na długie dyskusje.
|
|||
|
02-04-2011, 23:27
|
|||
|
|||
|
jeśli rewolucja miała by się udać i ktoś do tego podchodzi poważnie ( ja nie podchodzę, ale co mi tam) i naprawdę wierzycie że za rok trzeba uderzyć... to zacznijcie ludzie od założenia strony np. rewolucja.pl albo coś w tym stylu, z osobnymi działami jak się szkolić, jak zdobyć broń i takie tam. bo tu to gadanie to nic nie da. chyba że ta rewolucja jest po to żeby móc wygodnie się tłumaczyć "ja próbowałem"
Zapraszam na mojego bloga svaboda.pl |
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości

. Taki kontrast ![[Obrazek: Baner+reklamowy.png]](http://2.bp.blogspot.com/-rNoz_fMqS-I/ThB8jdpcpoI/AAAAAAAAAK8/n_M00BKux00/s1600/Baner+reklamowy.png)