Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
tEoriA cHaoSu - czyli wieczór antyspiskowca (nie mylcie z antyPiSowcem!)...
03-03-2011, 13:41
Music tEoriA cHaoSu - czyli wieczór antyspiskowca (nie mylcie z antyPiSowcem!)...
Witajcie słuchacze!

Piszcie proszę na temat mojej audycji:
- co się (nie) podoba,
- co chcielibyście, aby (nie) było,
- tematy,
- goście,
- muzyka,
- a nawet takie pierdółki, jak długość audycji.

Z góry wielkie dzięki! ...i nie oszczędzajcie mnie w krytyce, gdyż kiedy jej zabraknie człowiek przestaje się rozwijać!

>>> Strona WWW audycji <<<

Ps. Audycja jest w każdy piątek po g.24 tylko w radiu KonteStacja!

Pozdrawiam,
Claude mOnet

Słuchaj audycji Teoria Chaosu w radiu KonteStacja w każdy piątek po 24!
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
03-03-2011, 18:28
RE: tEoriA cHaoSu - czyli wieczór antyspiskowca (nie mylcie z antyPiSowcem!)...
IMHO mogłeś zacząć od NWO a nie od UFO.

A co to samej audycji, oraz o tym że ujawnienie jest już tak blisko. Ciekawi mnie to przekonanie bo nie ma żadnych przesłanek żeby twierdzić że (potencjalni) obcy są bardziej zaawansowani niż my. Równie dobrze mogło by być na odwrót.

UFO jako takie MI się wydaję jest tematem który ma odciągnąć uwagę ludzi o otwartym umyśle od poważniejszych w skutkach spisków jak rząd światowy i całe NWO + NE. Poza tym UFO gra taką role typu
"Rząd światowy tak? hahaha. Może jeszcze w UFO wierzysz?"

A co do kwestii technicznych za często powtarzałeś o problemach techniczych oraz o tym że nudzisz.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
04-03-2011, 10:25
(03-03-2011 18:28)Kaelthas napisał(a):  IMHO mogłeś zacząć od NWO a nie od UFO.

UFO jest bardziej nieziemskie i... fajniejsze od jakiegoś tam spisku. Czyli na początku "zielone ludziki" a później horror o spiskach.
A co do audycji - to jak dla mnie wszystkie powinne być z dżinglem a nie bez dżingla. W końcu talie suche wprowadzenie "Teoria Chaosu - ..." to tak, jak film bez czołówki.
Jeśli nie ma czasu dodawać dżngla, mogę pomóc autorowi - przy jego "wydajności" nie przemęczę się zbytnio Wink

I love Poland...
...but hate polish government!
24-05-2011, 03:57
Dobra nie będę się powtarzał Wink...

Piszcie proszę jakie chcielibyście szczegółowe tematy widzieć w "Teorii Chaosu" (np. "Hitler w Argentynie") i kogo zaprosić.

Dzięki z góry za wszelkie propozycje!

Pozdrawiam,
Claude mOnet

24-05-2011, 12:03
1. Co się stało z wyeksportowanymi z III Rzeszy tuż przed jej upadkiem technologiami, naukowcami, pieniędzmi itd. Chodzi mi o tych których nie przejęli amerykanie (U-boty wypływające z pełnym ładunkiem, a wracające z pustym). Jak również o Nowej Szwabi.

2. O Reptilianach.
24-05-2011, 12:49
Audycja jest, trzeba przyznać - świetna, choć co do niektórych głoszonych tam rzeczy jestem totalnym sceptykiem. Jednak słucha się z dużą przyjemnością, najlepsze z audycji to jak na razie: o środkach psychodelicznych no i o domowym survivalu, choć cała reszta trzyma bardzo podobny poziom.

Fajnie by było usłyszeć jeszcze więcej audycji praktycznych typu "Jak kontrolować pogodę i jej zanieczyszczenia", albo właśnie "Domowy Survival".
A co do teoretycznych to jestem jak najbardziej za audycją o zakazanej archeologii - temat arcyciekawy.
25-05-2011, 12:05
Podobnie jak we wcześniejszych postach: 1) zakazana archeologia; 2) reptilianie oraz ewentualnie 3) życie w naszym układzie słonecznych (księżyc, mars, satelity gazowych olbrzymów; odniesienie do filmików z youtube ukazujące organizmy żyjące w przestrzeni kosmicznej [robaczki/meduzy/"plemniki" (??)] - rzekome "przecieki" NASA, itp).
25-05-2011, 15:39
Ja proponuję jeszcze jakieś np. cykle, o w miarę konkretnych rzeczach typu badanie jakiś konkretnych wiadomości, przecieków itp. np. w sprawie UFO (jak i innych tematów). Jak na razie wszystko (choć relacji z UFO forum jeszcze nie słuchałem) np. w sprawie UFO było takie bardziej ogólne. Może to w sumie niektórych odstraszyć... ale przecież nie musi to być co tydzień tylko raz na jakiś czas.

A ogólnie to - Cloud - Good Job.
26-05-2011, 23:46
http://www.sfora.pl/Niemcy-uczyli-psy-mo...sku-a32513

Ja bym posluchal o tym... na powaznie i na podstawie powazynch zrodel. Smile
27-05-2011, 01:43
Ja z chęcią chciałbym się dowiedzieć o co chodzi z kotami. Czemu wywoływały zawsze takie kontrowersje, raz były palone na stosach, a raz czczone jako boskie istoty, czemu jest tyle przesądów na temat kota, czemu koty tak szybko zdominowały Internet, etc. Może Replitanie to tak naprawdę nie jaszczurki tylko koty, a może Replitan stworzyła nasza podświadomość by nas ostrzec o jakiś niewykrytych jeszcze kocich feromonach wpływających na ludzkie zachowanie? :-)

Pozdrawiam
31-05-2011, 15:25
(27-05-2011 01:43)Fyoddeotka napisał(a):  Ja z chęcią chciałbym się dowiedzieć o co chodzi z kotami (...) czemu koty tak szybko zdominowały Internet, etc. (...) nas ostrzec o jakiś niewykrytych jeszcze kocich feromonach wpływających na ludzkie zachowanie? :-)

Pozdrawiam

Cześć Fyoddeotka, można chyba ten fenomen wytłumaczyć pewnym rodzajem pierwotniaka - pasożyta roznoszonego drogą "kocią" a konkretnie w odchodach. W jednym ze swoich cykli życiowych żyjątko owe z kocich odchodów, np brudnej wody i pokarmu, dostaje się do organizmu myszy lub szczura i krwioobiegiem dociera do mózgu i siedzi tam sobie. Jego obecność w dramatyczny sposób wpływa na mysze. W eksperymencie do klatki w ktorej mocz kota zdaje sie byl w jednym z jej naroznikow wpuszczcono zdrowego myszę a ten uciekał od zapachu wroga nr 1 do przeciwnego narożnika, wpusczono innego myszę i ten udał się w stronę sików za zapachem kota! Weterynarz stwierdził obecność pierwotniaka w tej drugiej mysze. Z braku higieny odchody kocie dostają się również poprzez pożywienie do ludzkiego mózgu, rozpoznajemy to po osobach trzymajacych kilkanascie kotow i pałających do nich wielką miłością. Pierwotniak oprócz tego osłabia szybkość reakcji itp. Więc to nie feromony raczej. Napisałem to w oparciu o film dokumentalny emitowany przed laty w jednej z telewizji naukowo - przyrodniczej, dziwne ze sobie to przypomnialem, pozdrawiam.
30-06-2011, 01:23
Czy w audycji o zimnej fuzji Rossiego będzie jakiś gość? Np. fizyk, który objaśni w czym rzecz i dlaczego establishment nie lubi zimnej fuzji albo ekonomista, który objaśni jak może zmienić się świat po pojawieniu się niemal darmowej energii?
30-06-2011, 02:33 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-06-2011 02:33 przez Claude mOnet.)
(30-06-2011 01:23)Pan Dzikus napisał(a):  Czy w audycji o zimnej fuzji Rossiego będzie jakiś gość? Np. fizyk, który objaśni w czym rzecz i dlaczego establishment nie lubi zimnej fuzji albo ekonomista, który objaśni jak może zmienić się świat po pojawieniu się niemal darmowej energii?
A po co Ci jakiś profesorek teoretyk? Aby wyśmiał temat, a mnie i Rossiego wyzwał od debili i nieuków? Szkoda czasu na przegranych ludzi...
Wszystkim się zajmę i omówię, pomimo, że nie jestem fizykiem, w temacie zimnej fuzji mam wiedzę większą niż spora część wykształconych fizyków. Bez obaw, jednak w tym odcinku będą tylko podstawy. Ze szczegółów to powiem o co chodzi z syntezą jądrową, czemu jest to bezpieczna sprawa (w stosunku do zjawiska rozczepienia i powszechnie znanych czasem wybuchających elektrowni jądrowych) i dlaczego możemy uznać de facto też za syntezę jądrową zjawisko/teorię Widom-Larsen...
Nie będzie w Teorii Chaosu na razie naukowców w temacie Free Energy, bo nie stać mnie na opłacenie tłumacza na żywo (Polacy są 20 lat za Murzynami, czyli w grę wchodzi jedynie naukowiec z USA/Sensowniejszej Europy/Azji/Australii Smile).

Tutaj przykład poziomu polskiej nauki... Żenada?

Pozdrawiam,
Claude mOnet

30-06-2011, 17:00
(30-06-2011 02:33)Claude mOnet napisał(a):  A po co Ci jakiś profesorek teoretyk? Aby wyśmiał temat, a mnie i Rossiego wyzwał od debili i nieuków? Szkoda czasu na przegranych ludzi...

Po nic. Nie o takim fizyku pisałem. Nie obchodzą mnie zakute łby, tylko prawdziwi fizycy. Prawdziwi fizycy to fizycy, którzy wiedzą, że zimna fuzja jest możliwa.

Cytat:Wszystkim się zajmę i omówię, pomimo, że nie jestem fizykiem, w temacie zimnej fuzji mam wiedzę większą niż spora część wykształconych fizyków. Bez obaw, jednak w tym odcinku będą tylko podstawy. Ze szczegółów to powiem o co chodzi z syntezą jądrową, czemu jest to bezpieczna sprawa (w stosunku do zjawiska rozczepienia i powszechnie znanych czasem wybuchających elektrowni jądrowych) i dlaczego możemy uznać de facto też za syntezę jądrową zjawisko/teorię Widom-Larsen...

Podstawy są mi znane.

Przydałby się jeszcze jakiś ekonomista, który mógłby omówić zmiany gospodarcze i społeczne jakie przyniosłaby 10 do 100 razy tańsza energia. Niby wiem jakie to będą zmiany ale zawsze fajnie posłuchać tego, co się wie z ust jakiegoś profesjonalisty, który codziennie zajmuje się ekonomią.

O tym, że Kontestacja powinna zrobić audycję o E-Cat pisałem do Hugo już 3 kwietnia. Biorąc pod uwagę, że to najważniejszy wynalazek od czasu wynalezienia internetu - za bardzo wam się nie spieszyło. Tym dziwniejsze, że jest to ściśle związane z wolnością bo dzięki Rossiemu będzie można powiedzieć chytrym górnikom, państwowym kopalniom, państwowym, monopolistycznym elektrowniom i poborcom podatkowym od akcyzy, soczyste: WALCIE SIĘ !

Na 100% będzie o tym audycja 9 lipca czy może się coś jeszcze zmienić?
01-07-2011, 00:25 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-07-2011 00:34 przez Claude mOnet.)
(30-06-2011 17:00)Pan Dzikus napisał(a):  Nie obchodzą mnie zakute łby, tylko prawdziwi fizycy. Prawdziwi fizycy to fizycy, którzy wiedzą, że zimna fuzja jest możliwa.
Jak znajdziesz znającego język polski "otwartego" naukowca na zimną fuzję to daj mi do niego telefon lub adres mailowy to się z nim skontaktuję.
Na razie próbowałem z kilkoma otwartymi naukowcami, ale nawet nie odpowiedzieli na moje maile. Problem jest taki, że w Polsce panuje feudalizm w nauce i nikt nie chce przed szereg wystąpić...

(30-06-2011 17:00)Pan Dzikus napisał(a):  Przydałby się jeszcze jakiś ekonomista, który mógłby omówić zmiany gospodarcze i społeczne jakie przyniosłaby 10 do 100 razy tańsza energia. Niby wiem jakie to będą zmiany ale zawsze fajnie posłuchać tego, co się wie z ust jakiegoś profesjonalisty, który codziennie zajmuje się ekonomią.
Nie ma takiego ekonomisty. To będzie trzęsienie ziemii, nie da się tego obliczyć! Polecam wystąpienia ekonomisty Geralda Celente w temacie nowej energetyki.

(30-06-2011 17:00)Pan Dzikus napisał(a):  O tym, że Kontestacja powinna zrobić audycję o E-Cat pisałem do Hugo już 3 kwietnia. Biorąc pod uwagę, że to najważniejszy wynalazek od czasu wynalezienia internetu - za bardzo wam się nie spieszyło.
Ja do mojej audycji dokładam, Ojcowie Dyrektorzy ledwo ciągną (byle brytyjski dres więcej kasy miesięcznie zarabia niż radio KonteStacja ma pieniędzy z darowizn), więc nie możemy zając się wszystkim na zawołanie.
Poza tym ten temat to czysto spiskowy jest, powiązany z Free Energy, więc praktycznie tylko i wyłącznie w KonteStacji nadaje się do Teorii Chaosu. Dopiero w październiku, jeśli ta fuzja wypali może być w wydaniu głównym czy innych nie-spiskowych audycjach.

(30-06-2011 17:00)Pan Dzikus napisał(a):  Na 100% będzie o tym audycja 9 lipca czy może się coś jeszcze zmienić?
Na 100%, jeśli będę żył. Ale to nie będzie audycja tylko o zimnej fuzji i p. Rossi, będzie to stanowiło jakieś 40% audycji, bo ten odcinek to będzie podsumowanie wydarzeń z sezonu, czyli I półrocza 2011.
Parafrazując Noblystę, Mędrca Unijnego i notorycznego Doktora (ponad 100 doktoratów!): Dla słuchaczy , z samym szatanem, nic nie ma nie!

Pozdrawiam,
Claude mOnet

02-07-2011, 04:06
Drogi Claude, pytanie do Ciebie:
- Czy ostatnio zmienił się format nagrywanych audycji? Programy nie chcą mi ich czytać, tak ostatnich trzech-czterech. Ostatnią którą mogę odtworzyć z komputera to ta z Cokemanem. Niestety nie mam możliwości kombinacji bo mój komputer jest w takim stanie, że pełni funkcję odtwarzacza muzyki, dlatego pytam.
- Czy audycja o psychodelikach pojawi się w końcu w całości?
- Czy jeśli audycja się nie pojawi lub nie jest to ujęte w niej, to czy mógłbyś przedstawić parę łatwiej dostępnych psychodelików np. pod koniec kolejnej audycji o ile będzie czas?

Pozdrawiam
02-07-2011, 06:08 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-07-2011 06:09 przez Claude mOnet.)
(02-07-2011 04:06)tom napisał(a):  Drogi Claude, pytanie do Ciebie...
1. Nie zmienił się. Wszystko powinno być ok. Spróbuj po przez RSS: http://teoriachaosu.com.pl/?feed=rss2
2. Jest od dawna 1 i 2 część - szukaj a znajdziesz...
3. Nie będzie więcej o psychodelikach, chyba że pojawi się nowy gość...

Pozdrawiam,
Claude mOnet

05-07-2011, 20:58 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-07-2011 21:38 przez gollum.)
Witam,
niestety, aby kwestia nie wyglądała zbyt optymistycznie rzucono trochę cienia na E-CAT i Pana Rossi-ego:
http://www.ehyperion.pl/?p=171

Mają tam też "dedykowane" forum: forum.eHyperion.pl, ale na razie nie ma tam nic ciekawego.
05-07-2011, 22:23
(05-07-2011 20:58)gollum napisał(a):  Witam,
niestety, aby kwestia nie wyglądała zbyt optymistycznie rzucono trochę cienia na E-CAT i Pana Rossi-ego:
http://www.ehyperion.pl/?p=171

Mają tam też "dedykowane" forum: forum.eHyperion.pl, ale na razie nie ma tam nic ciekawego.

Za to Dr. Brian Josephson, laureata nagrody Nobla z fizyki z 1973 roku (za badania nad nadprzewodnikami) jest nastawiony raczej optymistycznie.

http://www.zimna-fuzja.pl/2011/06/konfer.../#comments
06-07-2011, 05:16
Zapraszam wszystkich do dzwonienia w najbliższy piątek (08.07) będzie podsumowanie półrocza 2011. Powiem m.in. o:
1. Wikileaks i Julianie Assange'u
2. Fukushimie i elektrowniach atomowych
3. Irańskim UFO oraz domniemanym rzeczniku ONZ ds. Kosmitów
4. Zimna fuzja (Andrea Rossi i jego reaktor pogromu polskich elektrowni) - w sierpniu opublikuję podcast poświęcony tylko i wyłącznie zimnej fuzji/LENR, więc tam będą wszelakie szczegóły.
5. Kolejnej próbie fałszerstw w Gizie (wiecznie żywy, nieusuwalny Z.Hawas)
6. Imprezach przeszłych i aktualnych

Będę punkt po punkcie wyjaśniał dezinformację, jaką raczą Was mainstreamowe polskie media w tych sprawach (często te tematy nie docierają do nich, nawet do polskiego Internetu!).

Pozdrawiam,
Claude mOnet

Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości