|
WOODSTOCK i KonteStacja
|
|
22-02-2011, 19:06
|
|||
|
|||
|
WOODSTOCK i KonteStacja
Cześć ludzie.
Jestem nowy na forum Kontestacji, jeszcze nie przeglądałem, nic nie czytałem więc nie wiem co i jak. Pomysłem jednak chciałem się podzielić. Podzieliłem się już nim na ostatnim spotkaniu Kontestklubu Bielsko-Bialskiego, i członkowie uznali że to ma sens. Do rzeczy więc: Jako że w tym roku jadę 4 raz na Woodstock i dość dobrze orientuję się już w klimacie imprezy, stwierdziłem że dobrze by było gdyby Kontestacja miała tam (co najmniej) jeden duży banner - dobrze widoczny. Jest to świetna reklama, gdyż tam będzie jak co roku minimum 300 000 osób - a sądzę że dużo więcej. Żadna inna impreza masowa nie gromadzi w Polsce tak wielkiej ilości młodych ludzi. Woodstock to - żeby była jasność - nie tylko piwo i koncerty. Znajduje się tam cała Akademia Sztuk Przepięknych - z wykładami, warsztatami i zajęciami wszelakimi dla każdego. To też powoduje że impreza przyciąga znacznie bardziej rozgarniętych woodstockowiczów niż ci którzy akurat leżą nawaleni przed namiotem (rzecz jasna jedno drugiego nie wyklucza - o czym wiemy) Razem z chłopakami uznaliśmy również że bardzo dobrze by było mieć tam sporą ilość ulotek KonteStacyjnych - żeby było co rozdawać na pasażu - a wierzcie mi że strumień ludzi jest tam nieprzerwany - jest komu dać, do kogo zagadać itd. Sądzę że ulotek powinno być co najmniej parę tysięcy. My w tym roku jedziemy autem - mógłbym zabrać część takich ulotek, w zależności od miejsca w aucie. Jeden z bannerów również biorę na siebie, bo wiele pracy z tym nie ma, a efekt bardzo dobry może być. Bardzo was proszę o opinie nt. tego pomysłu - co można by dodać jeszcze i czy pisalibyście się na tę akcję. A, jeszcze jedno - liczę że Kamil Cebulski będzie pomysłowi bardzo przychylny - wszak on również (z tego co czytałem na blogu jego) na Woodstocku bywa, i klimat zna. |
|||
|
23-02-2011, 12:43
|
|||
|
|||
|
RE: WOODSTOCK i KonteStacja
Popieram. Prawdopodobnie będę, to trochę tych ulotek mógłbym porozdawać.
http://derepublica.blox.pl |
|||
|
23-02-2011, 17:52
|
|||
|
|||
|
zastanawiam się nad oficjalnym "stoiskiem"... to było by świetne zwłaszcza jeśli ktoś by tam robił audycję live i ludzie mogli się wypowiedzieć...
Zapraszam na mojego bloga svaboda.pl |
|||
|
24-02-2011, 05:01
|
|||
|
|||
|
p. Kamil ci narazie nie odpisze bo niema go w Polsce
a pomysl wydaje sie fajny z audycja na live rowniez
|
|||
|
24-02-2011, 11:05
|
|||
|
|||
|
Myślę, że sama profesjonalnie wyglądająca flaga i "stoisko" w postaci jednego stolika na miasteczku już same w sobie przyciągałyby uwagę. Gdyby dodać do tego jakieś audycje, wywiady nawet nie koniecznie live, promocja również mogłaby okazać się niemała. Dobrze wyglądająca flaga przed sceną to ogromna reklama na wielu okładkach płyt dvd, albumów itd.
.Powiedzmy, że Woodstock przyciąga ludzi o poglądach wolnościowych, a przynajmniej takich którzy olewają system . Myślę, że część ucieszyłaby się gdyby ktoś pokazał im coś więcej - możliwość realnej walki z nim. Sam przewiduję możliwość pojawić się tam z Gadsden Flag, gdyby zaistniała taka sytuacja to zaproponuję swoją pomoc.
|
|||
|
24-02-2011, 14:09
|
|||
|
|||
|
Jeżeli chodzi o mnie to ja też (prawdopodobnie) będę na Woodstocku tak samo jak jeden z członków Głogowskiego KK.
Jeżeli chodzi o audycje live to bardzo dobry pomysł ale nie wiem czy będzie taka możliwość... Tylko krowa nie zmienia poglądów ! Nie bądź krową - daj się przekonać. http://wolnekonopie.pl-> wejdź i zobacz jaka naprawdę jest Mary Jane |
|||
|
24-02-2011, 18:02
|
|||
|
|||
(24-02-2011 11:05)TytanowyJanusz napisał(a): Powiedzmy, że Woodstock przyciąga ludzi o poglądach wolnościowych, a przynajmniej takich którzy olewają system Z takimi tezami to bym się nie rozpędzał - Woodstock po prostu przyciąga wszystkich. http://derepublica.blox.pl |
|||
|
24-02-2011, 19:29
|
|||
|
|||
|
Jeżeli przyciąga wszystkich to również tych o poglądach wolnościowych. Przecież nie zastosowałem uogólnienia do całości.
|
|||
|
24-02-2011, 22:24
|
|||
|
|||
|
Ja również wybieram się na Woodstock samochodem (po drodze obowiązkowo odwiedzam Aragorna
. Również mam spore doświadczenie.Co do stoiska to skontaktuj się ASAP z jakimiś organizatorami czy da się to zrobić bezpłatnie. Jeśli nie to ograniczymy się może do "wioski Kontestacji" czyli zbierzemy się kupą w jednym miejscu. Projektowanie Ogrodów |
|||
|
24-02-2011, 23:23
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-02-2011 23:31 przez Jabollissimus.)
|
|||
|
|||
|
UWAGA, UWAGA. Mówi Jabollissimus, ten kretyn jeden co tam 2-3 tygi siedzi!
![]() Primo: bannery, itd. świetna reklama. Ulotki - ok, aczkolwiek pójdą raczej do piachu. Chyba, żeby mieć stolik. Nie wiem jak jest z robieniem oficjalnego stoiska. Wolnościowcy - 100% do 4 dni przed. Potem się zjeżdża statystyka. Wioska - musi być zwarta i gotowa, bo lewactwa sporo. Jak ma być sprzęt, to też i na złodziei trzeba byłoby silnie uważać. Audycja live - z wioski nikt nie zabroni. Nie wiem jakim cudem mielibyśmy się z netem połączyć tak, by dźwięk dało się nadawać. Jeśliby cośkolwiek widoczniej, już problem, "musi" być akredytacja. Jeśli nie będzie a niebieskie złapią to mogą być jaja, a ochrona od 2 lat to barbarzyńcy po prostu. A mogą zapytać, skoro człowiek by się przedstawiał jako radio. Organizacyjnie do wioski potrzeba: przyjechać conajmniej z 5 osób tydzień wcześniej saperka siekierka folii a folii do pakowania palet o oczywistych rzeczach nie będę wspominał. I nie wbijać się na patelnię, jeno do lasu! I kwestia kolejna - potrzebny byłby jeden charakterystyczny element ubioru. Jakieś pomysły? La force sans la liberte et la justice n'est, que violence et tyrannie. La justice et la liberte sans la force ne sont, que verbiage et enfantillage. Siła bez Wolności i sprawiedliwości jest tylko przemocą i tyranią. Sprawiedliwość i Wolność bez siły jest gadulstwem i dzieciństwem. Józef K. Piłsudski |
|||
|
25-02-2011, 08:30
|
|||
|
|||
|
Koszulki KS?
|
|||
|
25-02-2011, 22:05
|
|||
|
|||
|
No kurcze, widzę że pomysł chwycił. : ) Bardzo się cieszę z tego powodu.
Ja mam kontakt z pewnym kumplem który jeździł jako Pokojowy Patrol - zapytam go jak wygląda sprawa z oficjalnym zgłaszaniem Wioski Kontestacyjnej - czy trzeba coś takiego zrobić, czy nie. Powinien się orientować. A jeśli nie będzie się orientował, to z pewnością będzie wiedział do kogo mam napisać w tej sprawie. Dam znać oczywiście tutaj. Odnośnie tego profesjonalnego Bannera to w moim przypadku będzie po prostu kawałkiem materiału - np 3x1m albo 4x1 m - na którym namaluję logo Kontestacji. To raczej powinien być ten materiał na flagi - nie pamiętam nazwy. Tak żeby był przewiewny, gdyż prześcieradło jest za ciężkie - a warto by było z takim cholerstwem iść pod scenę co jakiś czas. Aerograf posiadam, więc jeśli chodzi o rozprowadzenie farby odpowiednie, nie będzie problemu. |
|||
|
27-02-2011, 19:03
|
|||
|
|||
|
Nie ma żadnego zgłaszania wiosek. ;D ;D ;D Turli, turli, haha, ha!
![]() Kwestia wyłącznie akredytacji, jako medium. Po jajcach z Trwam Owsik wprowadził akredytacje, czy coś tam. To jest pewna wątpliwość. La force sans la liberte et la justice n'est, que violence et tyrannie. La justice et la liberte sans la force ne sont, que verbiage et enfantillage. Siła bez Wolności i sprawiedliwości jest tylko przemocą i tyranią. Sprawiedliwość i Wolność bez siły jest gadulstwem i dzieciństwem. Józef K. Piłsudski |
|||
|
27-02-2011, 21:29
|
|||
|
|||
|
Jak ta wioska miałaby wyglądać? W tym roku będę na Woodstocku po raz pierwszy, więc wstąpiłbym, pewnie też nawet pomógł.
Jak wygląda sprawa ze sprzedażą piwa w takiej wiosce? Na Woodstocku są konkretne browary czy może być też jakiś lokalny? |
|||
|
27-02-2011, 23:03
|
|||
|
|||
|
Możesz na Woodstock wnosić swoje własne piwo, oczywiście. Można kupić na miejscu - oczywiście. Teoretycznie jest zakaz wnoszenia szklanych butelek - oczywiście teoretycznie. (ale jak cię złapie patrol pokojowy to będziesz musiał się tłumaczyć i wyrzucić w bezpieczne miejsce ) Teoretycznie więc nie możesz wnosić wódki. Praktycznie jednak wielu ją wnosi, piją przy namiotach - nie rzucając się w oczy.
Sprzedaży alkoholu w wioskach wszelakich nie ma - jako tako. No chyba że ktoś chce odkupić - wymiana. Generalnie jest nie aż tak daleko Tesco, jest ogromna, naprawdę ogromna wioska piwna. Kto chce się urżnąć, urżnie się. Kto chce się napić - również ma możliwość. Kto chce kupić wodę - kupi ją, rzecz jasna. A jak ta wioska miałaby wyglądać? Nie wiem. Wiem natomiast że ja rozkładam się w stałym miejscu - na wzgórzu przed ASP - i tam będzie banner ode mnie najprawdopodobniej. Jeśli faktycznie zorganizujemy coś większego (prócz rozdawania ulotek na pasażu) czyli jakąś wioskę Kontestacji to wtedy będzie można się zastanowić nad formą. Ale forma zazwyczaj jest taka, że po prostu ludziska się zbierają, rozbijają namioty, mają banner jakiś i bawią się w tym właśnie gronie - ale i z całym szeregiem innych ludzi. Totalna otwartość i każdy może przyjść. Komuch również, szykuj więc argumenty. ; ] |
|||
|
01-03-2011, 17:14
|
|||
|
|||
|
przypominam że kontestacja ma też swój oficjalny bodaj 4 metrowy baner. można by go wykorzystać.
|||
|
05-03-2011, 21:04
|
|||
|
|||
|
Popieram, polecam, na 90% będę!
|
|||
|
06-03-2011, 18:03
|
|||
|
|||
|
A kiedy ten woodstock i za ile?
|
|||
|
07-03-2011, 16:03
|
|||
|
|||
|
Wódstok na przełomie sierpnia i lipca. Za darmo. :]
La force sans la liberte et la justice n'est, que violence et tyrannie. La justice et la liberte sans la force ne sont, que verbiage et enfantillage. Siła bez Wolności i sprawiedliwości jest tylko przemocą i tyranią. Sprawiedliwość i Wolność bez siły jest gadulstwem i dzieciństwem. Józef K. Piłsudski |
|||
|
07-03-2011, 21:01
|
|||
|
|||
|
nie ma nic za darmo
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 5 gości

a pomysl wydaje sie fajny
.
. Myślę, że część ucieszyłaby się gdyby ktoś pokazał im coś więcej - możliwość realnej walki z nim.