Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Konserwa
12-01-2011, 07:16
Konserwa
Krew, śmierć, zniszczenie!

Zakładam temat, by można było podyskutować o audycji ogólnie.

La force sans la liberte et la justice n'est, que violence et tyrannie.
La justice et la liberte sans la force ne sont, que verbiage et enfantillage.

Siła bez Wolności i sprawiedliwości jest tylko przemocą i tyranią.
Sprawiedliwość i Wolność bez siły jest gadulstwem i dzieciństwem.
Józef K. Piłsudski
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
12-01-2011, 14:12 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-01-2011 14:25 przez Claude mOnet.)
RE: Konserwa
O 100% jest lepsza audycja na żywo! Czasami w podcaście (nie na żywo) zdarzało się wam przynudzać np. o polskiej armii.
Radio musi mieć audycje na żywo, reakcje i wypowiedzi słuchaczy, jakiś dialog, a w dzisiejszym szybko zmieniającym się świecie to już konieczność!

Ps. Jeśli chodzi o WP (Wojsko Polskie) to myślę, że nie doceniacie tego czego nie widać (Black Ops/Pojects). Nasze WP naprawdę nie jest takie tragiczne, jak się wam wydaje!
Po pierwsze mamy wszystkie tajne plany oficjalnego uzbrojenia amerykańskiego do 2010 (m.in. F5, F15, F16, F14, F18, B2, radary LPIR/BSTAR/STAR/HAWTADS, pociski/rakiety Patriot/Tomahwk/Hellfire/Hawk), którego nie ma nawet "największy" sojusznik USA, czyli Wlk. Brytania, a może mamy więcej niż największy beneficjent USA, czyli Izrael!?
Zatem to już coś! Pomimo, że zapewne w 99% nie potrafimy tego rozgryźć, czy tym bardziej produkować.
Po drugie wojsko polskie ma ukryte/tajne projekty, które mogą i NASA, czy USArmy zaskoczyć np. w 2005 roku wojsko skonfiskowało materiał badawczy wraz z działającymi modelami wynalazek p. Lucjana Łągiewki (zderzak i hamulec dynamiczny, pędnika jeszcze nie miał Smile). Nie robili tego, aby przeszkadzać Łągiewce...
...no chyba że ktoś (bzdurnie) wierzy w Żydo-masońską organizację cyklistów, którzy chcą aby Polska była pariasem Europy i opłacane przez nich polskojęzyczne, wojskowe SS niszczą nowatorską myśl techniczną zamiast rozwijać WP. Tak na 99,99% nie jest!

Ps2. Acha, ta powyższa wiedza militarna (czyli, że mamy te plany nowoczesnej broni, a przynajmniej mieliśmy) to wiedza oficjalna zdobyta przez p. Mariana Zacharskiego (dzięki IIIRP, jest on na wygnaniu Sad)!

Pozdrawiam,
Claude mOnet

Słuchaj audycji Teoria Chaosu w radiu KonteStacja w każdy piątek po 24!
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
12-01-2011, 18:21 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-01-2011 18:24 przez Jabollissimus.)
Z Zacharskim jest ten problem, że to wybitny szpieg. Świetnie kłamie. Taka migawka:
- Czy ma pan broń?
- Nie - patrząc krótko, wyraźnie, choć dyskretnie w górę.
Dla laika - nic ważnego. Jak już ktoś coś poczytał -> znak, że kłamie, i to pokazuje (jakby nie chciał pokazać, to by nie pokazał).

W jednych sprawach jest lepiej, w innych gorzej. Nasz gość z owej audycji siedzi w tym i fascynuje się od lat, stąd jego wnioski. Nasze też są radykalane, ale nasze wnioski zawsze są radykalne. Big Grin

Józef K. Piłsudski
12-01-2011, 20:22 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-01-2011 20:28 przez Claude mOnet.)
(12-01-2011 18:21)Jabollissimus napisał(a):  Z Zacharskim jest ten problem, że to wybitny szpieg. Świetnie kłamie.
Czyli sugerujesz, że dożywocie w USA dostał za kłamstwa??? A Polska gówno dostała??? Bądźmy poważni...

(12-01-2011 18:21)Jabollissimus napisał(a):  W jednych sprawach jest lepiej, w innych gorzej. Nasz gość z owej audycji siedzi w tym i fascynuje się od lat, stąd jego wnioski. Nasze też są radykalane, ale nasze wnioski zawsze są radykalne. Big Grin
No, ale o tym kolega powinien wiedzieć, że jeśli chodzi o wiedzę z najlepszych projektów USA (patrz wcześniejszy mój post) to przodujemy w Europie i Świecie. Nie jest źle jeśli chodzi o "Czarną Szafę"...
Dziś się nie wygrywa szeregowymi trepami z karabinami AK-47, a techniką. I to z pogranicza SF - zapytaj się Jabollissimusie kolegi czy słyszał o Artichoke/MKUltra i użytych technik z tych projektów w operacji "Pustynna Burza" Smile.

Pozdrawiam,
Claude mOnet

18-01-2011, 19:02 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-01-2011 19:15 przez Jabollissimus.)
Czy Polska gówno dostała? Myślę, że jeśli cokolwiek, to dostał Zw. Radziecki. Wink "Bądźmy poważni". Big Grin

"Nie jest źle, jeśli chodzi o "czarną szafę"..."
Ale na jakiej podstawie tak twierdzisz? Źródła lub wywód. Wink

Mnie interesuje strategia i w ujęciu strategicznym, nawet posiadanie Urugwajów w '39 nie powstrzymało klinów pancernych. Wink

Co do owych projektów, to najlepiej zaproszę Goliata na forum. Wink
Goliat odpowiada, iżby z rzeczy marginalnych nie robić hurraoptymizmu. A po drugie by nie wierzyć newsom mainstreamowych mediów. Wink

Józef K. Piłsudski
18-01-2011, 20:29
Oj Jabollissimusie mało wiesz... Ignorancja jest gorsza od niewiedzy, bo w 2 wypadku masz jej świadomość. Sam też wiem tyle o ile w tym temacie ale przynajmniej doczytałem pewne aspekty i szczegóły dotyczące sprawy Mariana Zacharskiego i Williama Bella.
Siedzę raczej w spiskach czarnych, a raczej mocno czarnych (czyli tzw. co najmniej Top Secret, a częściej Above TS/Umbra/Majic), do których p.Zacharski nie dotarł - przynajmniej sam o tym mówi, ale może kłamie Wink - np. nie udało mu się wkręcić do firmy EG&G, od której zabawa się dopiero zaczyna...

(18-01-2011 19:02)Jabollissimus napisał(a):  Czy Polska gówno dostała? Myślę, że jeśli cokolwiek, to dostał Zw. Radziecki. Wink "Bądźmy poważni". Big Grin
Ruskie też dostały, a nie wyłącznie!
Ale z drugiej strony myślę, że musisz mieć rację, bo kopiowanie dokumentów wynaleziono wraz z pojawieniem się Internetu... A wtedy go nie było! Smile Smile Big Grin

(18-01-2011 19:02)Jabollissimus napisał(a):  Ale na jakiej podstawie tak twierdzisz? Źródła lub wywód. Wink
To co mamy od Zacharskiego + Łągiewka + inni wynalazcy...
Co do Zacharskiego i to co na 100% mamy/mieliśmy poczytaj biuletyn "Defense Security Institute, Security Awarness" z czerwca 1983 r. (raport Komitetu ds. Wywiadu Senatu USA) - szukaj, a znajdziesz i będziesz wiedział to co ja... Wink

(18-01-2011 19:02)Jabollissimus napisał(a):  Co do owych projektów, to najlepiej zaproszę Goliata na forum. Wink
Goliat odpowiada, iżby z rzeczy marginalnych nie robić hurraoptymizmu. A po drugie by nie wierzyć newsom mainstreamowych mediów. Wink
Ja nie mówię, że WP to potęga i świetna armia, proszę nie imputuj mi tego. Ja mówię, że dzięki m.in. Zacharskiemu MOŻEMY być potęgą militarną, dzięki dziesiątkom mld $ "utopionymi" przez USArmy w projektach, które Polska nieformalnie "otrzymała"...
To nie są marginalne rzeczy, chyba, że mld $ uważamy za margines!
Poza tym materiały Kongresu/Senatu USA, czy FBI to nie jest mainstream... a przynajmniej te instytucje niechętnie eksponują sukces Zacharskiego. Dodatkowo Zacharski dostał dożywocie! Przypominam...

Koniecznie go zaproś, z chęcią dowiem się więcej, bo jak mówiłem interesuje się bardziej "odjechanymi" rzeczami niż WP...

Pozdrawiam,
Claude mOnet

29-01-2011, 00:13
Nie jestem technikiem, jestem strategiem raczej, więc trudno mi dyskutować o szczegółach.

To co mówisz udowadnia, że Zacharski wykradł. Nie implikuje to wniosku, że skoro wykradł, to posiadamy. Może posiadamy, a może nie. Jeśli posiadamy - to nie jest to tożsame z tym, że 'możemy wykorzystać'.

Józef K. Piłsudski
23-02-2011, 21:28
Znakomita audycja, moja ulubiona. Smile
17-03-2011, 00:38
Konserwa przypomina
Uważaj na super Putina!

Archiwum audycji zebrane w jednym miejscu: http://jabollissimus.pl/?cat=34

Józef K. Piłsudski
26-04-2011, 11:53
A jak się jingle podobają z początku audycyj?

Józef K. Piłsudski
30-05-2011, 17:29
(26-04-2011 11:53)Jabollissimus napisał(a):  A jak się jingle podobają z początku audycyj?

Generalnie są ok, chociaż chyba wydłużają się z każdym odcinkiem?... Ten " a gdzie ma jechać, w boook" za 10 razem znacznie mniej śmieszny . Dodgy

Żeby nie było, że tylko krytykuję - ostatnia audycja b. dobra, chyba taka improwizacja wychodzi najciekawiej. Big Grin
01-07-2011, 21:36 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-07-2011 21:46 przez ktos1234.)
Słucham teraz na niepoprawnym radiu wasze wypowiedzi nt elektrowni atomowych. Ogólnie już Was polubiłem. Ale z wypowiedziami Waszymi się nie zgadzam.
Podczas Waszej rozmowy korporacyjne informacje dotyczące wytwarzania energii trochę wam pomieszały w głowach. Energetyka atomowa jest wytworem psychopatycznych idiotów, próżniackich bufonów, którzy w myśl własnej doskonałości wierzą w doskonałość energetyki atomowej i niezawodności. Niestety energetyka, zwłaszcza atomowa ma tzw miękkie podbrzusze ZAWSZE ZAWODNE czyli potrzeby własne. Właśnie ich awaria była główną przyczyną tragedii w Czernobylu i Fukushimie. W Czernobylu jedynie przeprowadzano procedurę dotyczącą odbioru EA. Gdyby ją przeprowadzano w warunkach kontrolowanych jakie są podczas odbioru wymagane to nie doszłoby do tragedii. Brak układu chłodzenia w reaktorze atomowym (mamy ich ponad 400 na całym świecie, reaktorów a nie elektrowni) jest MEGAkatastrofą na tysiące a nawet dziesiątki tysięcy lat. Okres połowicznego rozpadu plutonu jest kilkadziesiąt tysięcy lat.

Teraz SEDNO: załóżmy że w najbliższym czasie nastąpi do potwornego wyrzutu masy plazmy na Słońcu, taki jaki był w 1859r nazwany efektem Carringtona. Wówczas rozbłysk na Słońcu wywołał ogromną burzę magnetyczną w naszej magnetosferze. Po chłopsku tłumacząc Słońce poruszyło nasze statyczne pole magnetyczne Ziemi i poprzez zmianę pola magnetycznego we wszystkich zamkniętych obwodach elektrycznych wytwarza się prąd. Wówczas zniszczone zostały sieci telegraficzne. Dzisiaj takie same zjawisko zniszczyłoby cały nasz system dystrybucji energii elektrycznej, elektrownie atomowe ze względu na brak oddawania mocy oraz awarie układów chłodzenia byłyby powtórką Fukushimy. Banda bezmyślnych psychopatycznych idiotów propaguje coś nad czym w nie jesteśmy w stanie zapanować i coś co nasze następne pokolenia w bólach chorób będą nas potępiać jak skończone, zidiociałe baranodiabły. Niemcy odchodzą od energetyki jądrowej bo wiedzą czym to grozi. Test pracy ich elektrowni pracy na wyspę, czyli po nagłej utracie odbioru mocy był negatywny.

A co będzie jak druga grupa psychopatów-opozycjonistów zniszczy np za jednym zamachem odbiór energii elektrycznej elektrownii atomowej np wysadzając po jednym słupie wszystkich linii wysokiego napięcia na sygnał telefonu komórkowego? Wystarczy dowolny słup, gdzieś w lesie...

Pozdrawiam was serdecznie.
04-07-2011, 22:31
Dzięki za uwagi.
Polecam wysłuchać obu części. Przedstawiliśmy z jednej strony, że elektrownie atomowe nie mogą być przedmiotem fobii. Z drugiej strony przedstawiliśmy część najczęstszych niebezpieczeństw oraz... alternatywy. Wink

Józef K. Piłsudski
28-07-2011, 19:42
Dzięki za ostatnią audycję offline... dużo się nawciągaliście tego domestosa? Szczerze mnie rozbroiliście Tongue
03-08-2011, 17:28
Ta audycja ostatnia o unii jewropejskiej byla spoko Tongue

Panią Monikę możecie częściej zapraszać.
27-09-2011, 21:19
Co się dzieje z tą audycją? Poważnie pytam, ktoś dostał olśnienia?

[Obrazek: 12095e8vn.png]
28-09-2011, 00:31
Eee, jakiego olśnienia?

Dobrze rozumiem, że chodzi o audycje przedwyborcze. Zatem od razu wyjaśniam.
Zapraszaliśmy prawaków - były prośby "zapraszajcie też innych". Zapraszamy więc nieco innych - ludzi z historią, których podejrzewamy o uczciwość, z którymi nie zgadzamy się w różnym stopniu - ALE których nie usłyszelibyście w mainstreamie.
Idą wybory - chcemy im dać szansę wypowiedzenia się.
Wszyscy chcemy alternatywy dla bandy czworga? No to mieliśmy kandydata z PJNu, mieliśmy kandydata niezależnego. Zdradzę się, że w przyszłym tygodniu będzie reprezentacja KNP. Czy to uspokaja twoje zacne uszy? Smile

Rozumiem wasze zmartwienie. Ale miejcie do nas tę odrobinkę więcej zaufania i dzwońcie!

Józef K. Piłsudski
28-09-2011, 00:58 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-09-2011 01:01 przez DAiM0ss.)
Ale jakiej alternatywy? O ile historię - zapewne skądinąd fascynującą - pana z PJN dało się jeszcze spokojnie wysłuchać, to pro-komusze przytakiwanie prowadzących wtedy już było trochę niesmaczne, zaś dzisiejsze narady o "miejscach pracy dla młodych" to jakieś narkotyczne haluny z innego wymiaru.

Ja dziękuję i bojkotuję. Choć poprzednie, (teraz) nie wiedzieć czemu, podobały mi się.
28-09-2011, 08:27 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-09-2011 08:28 przez Jabollissimus.)
Albo wyszedłeś, albo nie zwróciłeś uwagi. Wczoraj zwracałem uwagę, że gadają o socjologicznych, społecznych skutkach, a kombinują jak koń pod górę bez podawania przyczyn (gospodarczych).
Nadinterpretujesz, ale to twoja decyzja.

Józef K. Piłsudski
02-10-2011, 19:11 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-10-2011 19:14 przez Ronnie_Barrett.)
Do narzekaczy - nie prościej zadzwonić do audycji i pogadać z gościem osobiście, a nie wylewać tutaj swoje żale na prowadzących? A może macie cykora?

Cezar wystawił gladiatora na arenę, tylko lwy są jakieś takie kapryśne...

W tym tygodniu KNP. Może tym razem ktoś z malkontentów się odważy, do trzech razy sztuka. Chociaż nie ma we mnie zbyt wiele wiary w ludzi, dlatego pewnie znowu będzie ględzenie, że Konserwa to lewackie pomyje.

Haruhi Suzumiya Fan Club
[Obrazek: themelancholyofharuhisu.jpg]
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości