|
niedlapsakielbasa.pl
|
|
10-01-2011, 17:37
|
|||
|
|||
niedlapsakielbasa.pl
Cytat:SZANUJĘ SIEBIE, MÓJ GŁOS I MOJE PAŃSTWO, DLATEGO PÓJDĘ NA NAJBLIŻSZE WYBORY I ODDAM GŁOS! Strona petycji: www.niedlapsakielbasa.pl/ Według mnie ciekawa akcja. W ciągu 2 dni wpisało się ok 3 tys. osób. Co z tego wyjdzie okaże się oczywiście na wiosnę, ale jeśli promocja wydostanie się poza internet i jakimś cudem dotrze do głównych mediów (wbrew pozorom to nie jest takie trudne) myślę, że może to przynieść trochę zamieszania. |
|||
|
14-01-2011, 16:08
|
|||
|
|||
|
RE: niedlapsakielbasa.pl
kolejna korwinowa strona. zamknęli się we własnym kółku.
Zapraszam na mojego bloga svaboda.pl |
|||
|
15-01-2011, 15:44
|
|||
|
|||
| RE: niedlapsakielbasa.pl | |||
|
15-01-2011, 20:26
|
|||
|
|||
|
No jest to kolejna strona stworzona przez ludzi Korwina dla ludzi Korwina. To widać nawet nie tylko po treści ale już samych "zdjęciach". Żeby ludzi namówić trzeba łagodną perswazją "pod skórą" sączyć propagandę, bo widząc Tuska z prostokątem na oczach przeciętny polak pomyśli "premiera obrażają, banda oszołomów" a jak dojdzie jeszcze ten wyborca, że to Korwinowi ludzie zrobili to nie daj panie Boże.
Zapraszam na mojego bloga svaboda.pl |
|||
|
18-01-2011, 01:20
|
|||
|
|||
|
Albo czegoś nie zrozumiałem, albo masz niesamowite zadatki na dziennikarza śledczego.
Inaczej nie potrafię sobie wyobrazić jak na podstawie jednego zdjęcia i nic nie sugerującej treści jesteś w stanie precyzyjnie określić autorów i właścicieli strony. Pozwól, że przedstawię Ci wyniki własnych badań: ![]() Domena niedlapsakielbasa.pl została wykupiona w dniu 12.12.2010 r. Pierwsza i jedyna wzmianka jaką udało mi się znaleźć na jakiejś stronie Korwina to wpis w jego blogu z dnia 08.01.2011r. Pisze tam m. in.: Cytat:Pojawiła się w Sieci strona Faktycznie od dnia 08.01.2011r. w opisach partii można znaleźć masę Korwinofan spamu. Wcześniej (stronkę znalazłem ok 02.01.2011r.), przeczytałem wszystkie komentarze i agitowano jedynie partie komunistyczne (sic!). Gdyby stronkę zrobili korwinowcy trąbiliby o tym na lewo i prawo i przede wszystkim podpisaliby się . No chyba, że bierzesz pod uwagę tajną i zakonspirowaną działalność, ale nie podejrzewałbym o to ludzi, którzy mają taki burdel, że zapominają nawet o złożeniu do PKW sprawozdania finansowego partii. ![]() Moim zdaniem stronę tę wymyśliła jakaś dzieciarnia chociażby dlatego, że jest ona dość słaba. Brakuje informacji o autorach, niedawno były nawet błędy stylistyczne. Wtyczka z facebooka została dołączona dopiero kilka dni temu. Nie zmienia to jednak faktu, że w kilku dni ponad 4 tys. ludzi było w stanie zaryzykować swoim mailem mimo, iż podpis pod tą petycją niczego nie daje. Dla porównania pod zorganizowaną przez KoLiber petycją "Polska bez długu" w kilka miesięcy podpisało się jedynie 7,4 tys osób chociaż domyślnie ma ona być złożona w sejmie, więc każdy podpis ma znaczenie. O czym to świadczy? O tym, że dla większości ludzi nadal nie są ważne finanse publiczne, manipulacje medialne, ba nawet bezpośrednio w nich uderzające podwyżki podatków. Dla gawiedzi liczy się show, a tym właśnie dla 50% obywateli są wybory. Przez 4 lata narzekają, a później w dniu wyborów połowa pędzi na złamanie karku oddać głos na te same od 20 lat twarze. Nie oszukuję się i wiem, że jeśli wirtualnie 100 osób deklaruje się za czymś to w rzeczywistości dokona tego ok 1%. Nie zmienia to jednak faktu, że jest to jeden z bardzo nielicznych, dobrych pomysłów, który ma duże szanse wydostać się do szerszego grona odbiorców. Wybory to jedyny czas, kiedy ludzie chcą słuchać, rzeczywiście interesują się polityką i można przemycić w ich pobliże pomysły i idee po, które z wielu względów sami by nigdy nie sięgnęli. Myślę, że nawet głupie rozreklamowanie Kontestacji byłoby obopólną korzyścią.
|
|||
|
23-01-2011, 14:57
|
|||
|
|||
|
Jest już 4,6 tys.
Moim zdaniem akcja bardzo sensowna i co najważniejsze otwarta na szeroki target. Osobiście będę ją promował. Projektowanie Ogrodów |
|||
|
06-02-2011, 23:56
|
|||
|
|||
|
Ja podchodzę do tego sceptycznie z jednego powodu, że strona ta nie ma żadnej wartości merytorycznej w odróżnieniu od kontestacji, która zachęca do rozwoju projektu i jego promowania, szczególnie jak zaczęli spamować korwiniści identycznymi sloganami. Wątpię, że nawet 2% ludności popierający UPR i 0,3% komunistów wzruszyło kogoś ilością podpisów.
|
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości

Inaczej nie potrafię sobie wyobrazić jak na podstawie jednego zdjęcia i nic nie sugerującej treści jesteś w stanie precyzyjnie określić autorów i właścicieli strony. Pozwól, że przedstawię Ci wyniki własnych badań: