Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tydzień w sieci
10-11-2010, 15:22
Tydzień w sieci
Z góry chcę powiedzieć, że nie mam zamiaru nikogo obrażać, tylko spróbować udzielić jakieś rady, coby audycja była lepsza. :)
Rzecz ma się następująco. Prowadzący "Tydzień w sieci" bardzo dziwnie "zaciąga". Zazwyczaj w języku polskim akcent pada na przedostatnią sylabę. W tym przypadku słyszę coś w stylu "premier Tuusk powiedziaał, że zatroszczyy się oo powodziaan".
Sorry EstEst, ale tak to odbieram i trochę mnie to irytuje. :) Kiedy dzwoniłeś w trakcie innej audycji, mówiłeś normalnie, a kiedy prowadzisz swoją, coś Ci się zmienia. Prawie jak Komorowski przed i po wyborach prezydenckich. :)

Mam nadzieję, że EstEst się nie obrazi. Chciałem dobrze. :)
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
10-11-2010, 16:33
RE: Tydzień w sieci
Premier też chce dobrze, że o prezydencie nie wspomnę Wink
11-11-2010, 01:31
@pavlo

E tam, przesadzasz. Ja zawsze z miłą chęcią słucham Tygodnia.... Jest to jeden z lepiej prowadzonych podcastów, EstEst bardzo przyjemnie mówi, przynajmniej według mnie Wink...

Jedynie co można się przyczepić to od strony technicznej audycja mogłaby być lepsza - no ale to jest trudne, bo trzeba poświęcić sporo kasy na sprzęt i czasu na edycję.

Dobra robota EstEst! Tak trzymać...

Pozdrawiam,
Claude mOnet

Słuchaj audycji Teoria Chaosu w radiu KonteStacja w każdy piątek po 24!
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
11-11-2010, 12:50
No ok, to były całkowicie subiektywne odczucia i jeśli innym pasuje to mi nic do tego.

Kurde, czy to przypadkiem nie było demokratyczne stwierdzenie? Big Grin
15-11-2010, 10:55
Witam.

Powiem szczerze, ze nie zdarzylo mi sie nidgy, sluchajac TwS, zauwazyc jakiejs nietypowej maniery wokalnej. Inna rzecz, ze przecietnie zwracam na takie rzeczy uwage, koncentrujac sie raczej na zawartosci merytorycznej. Co do ktorej, nawiasem, zywie uznanie. Widac sporo przygotowania do tych audycji.

Pozdrawiam,
Johnny
29-11-2010, 21:27
Nic się z tym nie da zrobić. Jak dzwonię do audycji, to zwykle mam przemyślane, co chcę powiedzieć i myślę tylko o tym. Jak nagrywam, to zwykle jednocześnie czytam wiadomość, mówię i myślę nad następnym zdaniem (niestety, za mało mam współpracowników, żeby mieć komfort pracy i poświęcać dużo czasu na każdego newsa). Wtedy nie jestem w stanie panować nad rodzinnym akcentem spod Sokala Wink

Dochodzi jeszcze od czasu do czasu zdanie, które kończyłem bez sensu i potem w edycji uciąłem - wtedy akcent robi się podwójnie dziwny.

Tak więc - jestem świadomy, ale to się raczej nie poprawi. Chyba, że będzie więcej reporterów i będę tygodniowo nagrywał max.10 newsów.
20-03-2011, 14:55
Nie wiem, czy piszę w odpowiednim miejscu - Jest nowy pomysł UE na kolejne ograniczenia Internetu, tym razem ciasteczka http://tech.wp.pl/kat,1009779,title,Unia...caid=1bfaf
30-03-2011, 00:18
A ja z nudów zmajstrowałem w Audacity zaktualizowanego dżingla:
Rzad_ws._marihuany_-_elokwencja_Tuska_&_argumentacja_Pitery_xD Big Grin

Nie widzę przez ściany i nie umiem pleść wiklinowych koszyków! ^^,
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
30-03-2011, 08:01
Kurczę, przyznam się szczerze, że do wczoraj myślałem, że ten dżingiel z Piterą był zmontowany. Jak usłyszałem to w pełnym nagraniu tej rozmowy, normalnie wymiękłem :O
30-03-2011, 13:34
pawelooss, świetny jingielek

Haruhi Suzumiya Fan Club
[Obrazek: themelancholyofharuhisu.jpg]
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości