Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 1 Głosów - 5 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Akcja "Tu kupisz dopalacze"
07-11-2010, 17:07
Akcja "Tu kupisz dopalacze"
Wpadłem na pomysł zrobienia akcji "Tu Kupisz Dopalacze". Na czym ona by polegała? Przy sklepach, w których można kupić alkohol albo papierosy, przyklejamy kartkę "Tutaj kupisz dopalacze" z jakimś wymownym obrazkiem wskazującym na piwo/fajki, do tego można rozdawać ulotki. Żeby było ciekawiej, można to zrobić w kilku miastach, tak jak w przypadku drugiego protestu przeciwko VAT. Fajnie by było w to zaangażować większość kontestklubów i zrobić taką akcję jednego dnia w paru miastach.

Co o tym sądzicie?
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
07-11-2010, 19:04 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-11-2010 22:43 przez CiągBolunga.)
RE: Akcja "Tu kupisz dopalacze"
HAhah ! Ciekawe tylko paradoksalnie ciężkie do wykonania..(niby nie wiele potrzeba ale trzeba by to ładnie wykonać i w ogóle...). A tak poza tym to dopalaczami (narkotykami) są też takie produkty jak : gałka muszkatołowa , banany (ponoć - niedługo postaram się sprawdzić owy mit) lakier do paznokci , gaz do zapalniczek itp.
---[EDIT]---
Aż szkoda że funduszy nie mam...W najbliższym czasie wezmę za wstępny projekt ulotek (trzeba sobie przypomnieć jak się robiło grafikę wektorową) . Mam nawet pomysł na te ulotki - Na górze kartki umieściło by się napis "Tu kupisz DOPALACZE !"a pod nim jakąś informacja małym druczkiem o co chodzi w akcji. Pod tym wszystkim umieściłoby się listę wybranych sklepów w których można kupić takowe produkty.

Za projekt się wezmę ale nie wiem jak będzie z funduszami na druk - jeżeli się uda to zorganizuje z kumplami taką akcje u siebie w Głogowie i ewentualnie w Przemkowie.

Ktoś jeszcze się za to bierze czy tylko ja ? Bo nie wiem czy w ogóle jest sens robić ten projekt jeżeli nigdzie indziej nie będzie takowej akcji.

Tylko krowa nie zmienia poglądów ! Nie bądź krową - daj się przekonać.

http://wolnekonopie.pl-> wejdź i zobacz jaka naprawdę jest Mary Jane
10-11-2010, 00:15
Fajny pomysł, połączyłbym go z akcją pisania donosów na duże sklepy typu obi, ikea itp jako sprzedających dopalacze (rozpuszczalniki, gałkę...), był już w internecie pomysł aby zalać sądy tego typu zgłoszeniami.
Przydałaby się znająca na prawie osoba, która mogłaby przeanalizować treść ustawy i sprawdzić czy faktycznie tak debilnie ją napisali...

Co do samych plakietek "tu kupisz..."- podejrzewam, że znikałyby bardzo szybko, nikt nie chciałby czegoś takiego obok swojego sklepu... ale przy większej akcji dopalaczowej można by pomysł wykorzystać.
10-11-2010, 11:48 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-11-2010 11:50 przez CiągBolunga.)
To ze znikną to jest pewne... O to chodzi aby dostatecznie dużo osób zobaczyło taką informacja.. Dla tego też dobrze by było zrobić ulotki z takim hasłem i listą wybranych sklepów w których można kupić "dopalacze".
Poza tym jeżeli zorganizować by to w każdym większym mieście to można być pewnym że akcja zostanie zauważona.Do tej akcji można też wykorzystać internet. Ulotki o których mówiłem można wstawiać na strony internetowe oraz rozdawać na ulicy w wersji drukowanej.

Tylko krowa nie zmienia poglądów ! Nie bądź krową - daj się przekonać.

http://wolnekonopie.pl-> wejdź i zobacz jaka naprawdę jest Mary Jane
10-11-2010, 16:35
A ja uważam, że większość ludzi i tak nie zrozumie.
16-11-2010, 14:03
Niech chociaż ta mniejszość zrozumie, to będzie spoko. Nie od razu Rzym zbudowano.
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości