|
[Katowice] Pikieta przeciwko zakazowi palenia w miejscach publicznych
|
|
27-10-2010, 15:31
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-10-2010 15:33 przez Michal Hnyda.)
|
|||
|
|||
|
[Katowice] Pikieta przeciwko zakazowi palenia w miejscach publicznych
Witam!
Młodzieżówka UPR planuje zorganizować protest przeciwko zakazowi palenia w miejscach publicznych, jesteście za? Nigdy nic takiego nie organizowałem, więc przydałaby się pomoc a, że cel wspólny... Jeśli Kontestklub się dołączy, skontaktujemy się z KoLibrem, oni też raczej będą na tak. "Normalny" UPR nie chce przypinać sobie łatki obrońców palaczy, więc nie organizujemy tego jako partia, nie ma powodów do obaw, że będzie to część kampanii wyborczej co zwiększa chyba szansę na poparcie bo przyjść mogą też Ci, którzy nie chcą być utożsamiani z konkretna partia. EDIT. Prawdopodobnie przyjdę na spotkanie kontestklubu, nie mogę jednak potwierdzić tego teraz na 100%, w razie czego można dzwonić - 691 935 328 |
|||
|
29-10-2010, 19:26
|
|||
|
|||
|
RE: [Katowice] Pikieta przeciwko zakazowi palenia w miejscach publicznych
W "miejscach publicznych" (rozumianych jako należących do państwa) niech sobie zakazują, ale obligatoryjny zakaz w "miejscach prywatnych" to coś, co mi się w głowie nie mieści...
Jednak problem polega na tym, że większość obywateli tego pięknego kraju nad Wisła w ogóle nie myśli w kategoriach własności. Skoro nawet duża część palaczy nie ma nic przeciwko zakazowi (ba... są i tacy co go popierają- czyli bez przymusu nie można wyjść z fajką kulturalnie na zewnątrz, co innego gdy jest przymus- wtedy z uśmiechem na ustach), to nie wiem kto przyszedłby na taki protest. Przyjdź na spotkanie, pogadamy i może coś wymyślimy. |
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości